Cristian Tudor Popescu vine săptămâna viitoare la Galaţi

Cristian Tudor Popescu vine săptămâna viitoare la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Gălățenii sunt așteptați miercuri, 14 septembrie 2022, începând cu ora 18,00, la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” la o "conversație” între Cristian Tudor Popescu și eseistul Doru Căstăian, prilejuită de apariția volumului "Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative", apărut, de curând, la Editura Polirom. 

Oameni „simpli, după vorbă, după port” și „împărați” „pe care lumea nu mai putea să-i mai încapă” devin personajele lui Cristian Tudor Popescu. Un șofer bătrân povestește cum proceda când îi ducea lui Tudor Arghezi plicul cu bani pentru poeziile publicate în "Scânteia". Academia de Științe din Moscova face experimente cu cimpanzei în anii 1920 ca să producă „o mașină vie de război”, la comanda Kremlinului. Un regizor face un film despre o fată de 14 ani din Bistrița care s-a prostituat la Paris sub teroarea unui pește. Ion Țiriac joacă un meci de tenis memorabil cu Tom Gorman, la București. Cristian Tudor Popescu evocă asemenea întâmplări mai vechi sau mai recente, dar și subiecte precum coronavirusul, Vladimir Putin și războiul din Ucraina, într-un volum ce reflectă tipologii ale societății românești și moduri în care oamenii se raportează la Dumnezeu. Figura lui Ovid. S. Crohmălniceanu, atât de dragă gălățenilor, este și ea omagiată, în două fragmente antologice.

Cristian Tudor Popescu este scriitor și gazetar, critic și istoric de film, doctor în cinematografie și media al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, membru al Uniunii Scriitorilor și al Uniunii Cineaștilor. A primit numeroase premii și distincții.

Citit 2476 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.