Şofer gălăţean ameninţat cu arma

Şofer gălăţean ameninţat cu arma
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pistolarii vin din Vestul Sălbatic, adică… din Iaşi *

Un gălăţean de 43 de ani a sesizat miercuri după-amiază, prin 112, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Brăila, în legătură cu faptul că în timp ce îşi conducea maşina pe Drumul European 584, în apropiere de Brăila, a fost ameninţat cu un pistol de către ocupantul locului din dreapta faţă al unui autoturism înmatriculat în judeţul Neamţ, care circula în aceeaşi direcţie.

În zonă a ajuns imediat un echipaj de ordine publică care a procedat la oprirea în trafic a celor două maşini, identificându-i pe ocupanţii autoturismului de Neamţ, adică trei ieşeni - doi dintre ei având 24 de ani şi unul 30.

În torpedoul maşinii în care se aflau cei trei, poliţiştii au găsit un pistol neletal, cu bile din cauciuc. În tocul în care se afla pistolul, a fost găsit un încărcător cu şapte cartuşe.

Permis, dar nu pentru nervosul din dreapta şoferului

Cercetările au fost preluate de poliţişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase care au stabilit că pistolul, marca Rohm RG-88, calibru 10x22 T, aparţine unuia dintre ieşeni, care are permis de armă din 16 octombrie 2009.

Poliţiştii au stabilit că şoferii celor două autoturisme s-au depăşit reciproc şi s-au şicanat în trafic, totul culminând cu momentul în care unul dintre ieşeni, aflat pe scaunul din dreapta şoferului (neavând permis pentru port armă), a scos pistolul din torpedou şi l-a îndreptat spre gălăţean, simulând că-l împuşcă.

Pistolul şi încărcătorul cu cartuşele au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor, „pistolarilor” făcându-li-se dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de port fără drept de armă neletală din categoria celor supuse autorizării şi ameninţare.

Citit 1735 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.