Comunitatea academică, în doliu. A trecut la cele veşnice prof. Benone Puşcă, fondatorul Universităţii „Danubius”

Comunitatea academică, în doliu. A trecut la cele veşnice prof. Benone Puşcă, fondatorul Universităţii „Danubius”
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

"Vă las vouă ceva din viața mea, nu ca testament, ci ca argument de a trăi frumos. Trebuie să învățați, să fiți pregătiți și veți reuși. Oriunde, dacă vrei cu adevărat să faci ceva, reușești! Viitorul vă aparține și vouă!" ("Împlinirea unui vis", autor Benone Pușcă).

Comunitatea academică DANUBIUS este în doliu! Fondatorul Universităţii "Danubius", Profesorul BENONE PUȘCĂ (1935-2022), a trecut la cele veșnice în zi de sărbătoare creștinească, pe 8 septembrie.

Academician prof. univ. dr. BENONE PUȘCĂ a fost un luptător pentru o idee nobilă, a construit din temelii o universitate emblematică pentru spațiul academic românesc, a edificat o veritabilă coloană a cărților pe care le-a publicat, multe de specialitate în domeniul științelor juridice, dar și nenumărate altele de beletristică.

A iubit mult oamenii, a lucrat cot la cot cu colegii săi, a șlefuit destine, avea o vorbă bună pentru fiecare. Avea un umor fin, îi plăcea să te pună puțin pe gânduri în conversații. Stătea de vorbă cu fiecare, voia să afle despre greutățile și bucuriile oamenilor cu care lucra. Avea tact. Era elegant în exprimare și în gândire. S-a dedicat sută la sută împlinirii visului său - Universitatea "Danubius".

A scris cărți de drept constituțional, a scris beletristică, piese de teatru, a primit două titluri de DOCTOR HONORIS CAUSA, a fost decorat de Ministerul Învăţământului, a primit diplome de onoare de la universități din țară și din străinătate. Erau detalii pentru domnia sa. Se bucura când venea ziua de 15 februarie, atunci era sărbătoarea Zilei Universității "Danubius", pentru că atunci toţi prietenii, foști absolvenți, veneau acasă, la ALMA MATER. Îi plăcea să stea de vorbă cu fiecare, îi lăuda pentru reușite și îi povățuia cu blândețe.

Mândria lui erau însă oamenii comunității, împreună cu care a construit demna emblemă a Universității "Danubius". Aceștia îi veghează acum trupul neînsuflețit, îi pomenesc numele și-i rememorează faptele, în speranța că veșnicia îl va plasa în arealul drepților.

Ne luăm rămas-bun de la Fondatorul Universității "Danubius" și transmitem condoleanțe familiei!

Citit 5599 ori Ultima modificare Luni, 12 Decembrie 2022 23:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.