Parcări supraterane cu spaţii de joacă pe acoperiş, în Micro 21 şi Micro 39C. Licitaţii de peste 33,8 milioane de lei

Parcări supraterane cu spaţii de joacă pe acoperiş, în Micro 21 şi Micro 39C. Licitaţii de peste 33,8 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pentru proiectarea şi construcţia a două parcări supraterane, cu spații de joacă pe acoperiș, în cartierele Micro 21 şi, respectiv, Micro 39C, Primăria municipiului Galaţi a scos la licitaţie două contracte consistente.

Nu mai puţin de 21.757.587 de lei fără TVA a pus la bătaie municipalitatea pentru o parcare supraterană în Micro 21, pe strada Victor Vâlcovici, zona blocurilor L6, D7, D8. Conform hotărârii Consiliului Local, parcarea ar urma să aibă o suprafață construită de 3.396,12 mp, o suprafață desfășurată de 10.188,36 mp, iar numărul locurilor de parcare este de 444. În cadrul licitaţiei, ofertele sunt aşteptate până pe 14 octombrie 2022, iar criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate – preţ”.

Pentru parcarea supraterană din Micro 39C, bulevardul Milcov, zona Talcioc, blocurile B5 - B6”, contractul licitat are o valoare estimată de 12.136.903 de lei fără TVA, iar data limita pentru primirea ofertelor este 30 septembrie 2022. Criteriul de atribuire este tot „cel mai bun raport calitate – preţ”. Conform hotărârii Consiliului Local, parcarea ar urma să aibă: suprafață construită - 1.642 mp; suprafață desfășurată - 2.857,96 mp, numărul locurilor de parcare - 279.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, parcajele vor fi realizate pe baza unor proiecte-tip: sistem structural din elemente monolite din beton armat; fundații izolate de tip bloc și cuzinet executate monolit, stâlpi și pereți monolit din beton armat, stâlpi, grinzi și planșee din beton armat; închideri din panouri de tablă perforată; pardoseli din beton finisat și elicopterizat cu cuarț sau similar; învelitoare tip terasă circulabilă.

Vor fi realizate instalații interioare și exterioare de alimentare cu apă și canalizare; instalații de stingere a incendiilor cu hidranți interiori și exteriori; instalații electrice de iluminat, forță, iluminat de siguranță, de protecție la trăsnet, priza de pământ, detecție și avertizare la incendiu.

Parcajele vor avea spații de joacă pe acoperiș, sistem automat de parcare, stații de încărcare vehicule electrice, iar zonele vor beneficia de sistematizare verticală.

Durata de realizare a fiecărei investiții este de 24 de luni, din care patru luni pentru proiectare şi 20 de luni pentru execuţie. Conform Primăriei, terenurile pe care ar urma să se ridice parcările sunt parțial ocupate de garaje și va fi necesară demolarea lor.

Citit 3866 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Septembrie 2022 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.