Un nou proiect al CJ Galați de gestionare a deșeurilor

Un nou proiect al CJ Galați de gestionare a deșeurilor
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Marți, 13 septembrie, a fost organizată o ședință extraordinară a Consiliului Județean (CJ) Galați pentru preluarea de la Consiliul Local al municipiului Galați a unui teren de 24.321 de metri pătrați, scopul fiind depunerea spre finanțare cu fonduri europene a unui nou proiect de gestionare a deșeurilor. Este vorba despre amenajarea în municipiul Galați a unui centru integrat de colectare cu aport voluntar a deșeurilor inerte, precum și a celor care nu pot fi colectate în pubele individuale de către operatorul de salubritate.

“Ne dorim să amenajăm la marginea orașului un centru integrat de colectare a deșeurilor nepericuloase inerte, cum ar fi molozul rezultat din demolări, mobila veche și uzată, deșeurile textile sau diverse echipamente electrice și electronice. De asemenea, lucrăm deja la un alt proiect similar, prin care vom amenaja astfel de platforme pentru colectarea și valorificarea deșeurilor inerte în cinci localități din județ. Și acest al doilea proiect va fi depus spre finanțare prin PNRR”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați

Valoarea celor două proiecte este de aproximativ 10 milioane de euro. Un centru integrat presupune amenajarea unei platforme betonate, construcția unei hale, a unor spații administrative și a unei stații de compostare, precum și achiziționarea mai multor utilaje, inclusiv a unui concasor pentru deșeuri din construcții și demolări.

Citit 1352 ori Ultima modificare Marți, 13 Septembrie 2022 17:30

2 comentarii

 • postat de Oh Long Johnson
  Marți, 13 Septembrie 2022 22:29
  89.136.1.***
  Sa dea dumnezeu sa prinda realitate ca de vise pesediste si proiecte de fezabilitate moarte suntem satui.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Marți, 13 Septembrie 2022 22:20
  5.13.128.***
  Un centru integrat presupune amenajarea unei platforme betonate, construcția unei hale, a unor spații administrative și a unei stații de compostare, precum și achiziționarea mai multor utilaje, inclusiv a unui concasor pentru deșeuri din construcții și demolări. Dar de personalul care va deservi acest centru, personal nou angajat care va ingrosa numarul bugetarilor NU SPUNE NIMENI NIMIC ????? Ca doar nu va fi redistribuit personalul TESA.
  2
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.