Comisarul european pentru Inovare și Cercetare, Mariya Gabriel, vine la Galați

Comisarul european pentru Inovare și Cercetare, Mariya Gabriel, vine la Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Comisarul european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel, va fi prezent luni, 19 septembrie, la Galați, pentru a participa la Conferința "Orizont Europa - Oportunități de finanțare pentru cercetătorii și întreprinderile românești".

Evenimentul, organizat de Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați alături de Comisia Europeană și Parlamentul European, se va desfășura la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galați, începând cu ora 13.00.

"Orizont Europa" este principalul program de finanțare al Uniunii Europene (UE) pentru cercetare și inovare, este unul dintre cele mai mari programe de cercetare și inovare din lume, cu un buget de 95,5 miliarde de euro. Programul facilitează colaborarea și consolidează impactul cercetării și inovării asupra dezvoltării, sprijinirii și implementării politicilor UE, ținând cont totodată de provocările globale.

"Ca instituție gazdă, suntem onorați de prezența comisarului european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel, precum și a raportorului "Horizon Europe", europarlamentarul Dan Nica, alături de reprezentanți ai DG Research (Directoratul General pentru Cercetare - n.r.), UEFSCDI (Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării - n.r.), ai Ministerului Educației, Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerului Economiei, ai universităților și institutelor de cercetare din România, precum și antreprenorilor naționali și regionali", a declarat rectorul Universității "Dunărea de Jos" din Galați, prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu.

"Scopul evenimentului este de a crește gradul de conștientizare cu privire la oportunitățile pe care România le are de a beneficia de programul Orizont Europa, cum să folosească mai bine instrumentele de extindere disponibile, cum să participe la EIC (Consiliul European pentru Inovare - n.r.) și cum să crească participarea la partea de granturi. Totodată, agenții economici regionali, cercetătorii și directorii de instituții de cercetare vor interacționa cu specialiștii DG Research, UEFISCDI și cei guvernamentali pentru a stabili modalități eficiente de accesare a fondurilor europene și a granturilor în cadrul proiectelor de cercetare", a declarat purtătorul de cuvânt și prorector al Universității "Dunărea de Jos" din Galați, dr. Alexandru Nechifor.

După conferința ce va avea loc la Teatrul "Fani Tardini", vizita comisarului european va continua la sediul Universității "Dunărea de Jos", unde vor avea loc mai multe întâlniri de lucru.

Citit 1043 ori Ultima modificare Joi, 15 Septembrie 2022 09:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.