O nouă metodă de înşelătorie online face ravagii. Aveţi grijă cum achitaţi factura la electricitate

O nouă metodă de înşelătorie online face ravagii. Aveţi grijă cum achitaţi factura la electricitate
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Poliția Română avertizează, pe pagina de Facebook a instituției, cu privire la o nouă metodă puse la cale de escroci, prin care puteți rămâne fără banii din cont. Vorbim despre o înșelătorie prin SMS, în care oamenii sunt atenționați de presupusul distribuitor de energie că nu și-au plătit factura la curent, fiind îndemnați să acceseze un link, pentru a o achita.

„Grijă mare să nu ajungi în situația asta! Aaaa… nu pentru neplata facturii de curent electric. Bine nici așa nu este recomandat. Vorbim strict despre situația în care ești contactat pe aceasta cale deloc reală! Este o mare păcăleală care te poate lăsa fără bani și apoi cu ce mai plătești factura reală? Pas la scam! Interesați-vă la distribuitorul oficial despre statusul facturii! ”, transmite Poliția Română.

Cei de la poliție au pus și o captură pentru a vedea cum arată un astfel de mesaj. Cert este că dacă veți da click pe acel link cel mai probabil veți fi direcționat către o pagina în care vi se vor cere datele contului, iar odată introduse veți rămâne fără bani. În cazul în care totuși ați apăsat pe link și ați introdus datele, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să sunați la banca emitentă a cardului și să explicați situația astfel încât poate vor reuși să blocheze tranzacția. În al doilea rând va trebuie să schimbați toate parolele. Este posibil ca persoana care se află în spatele acestei practici de scam să dispună de parola dumneavoastră, spun experții. Înlocuiți-o cu o parolă puternică, compusă din cel puțin 15 caractere, care trebuie să cuprindă majuscule și litere mici, numere și simboluri. O frază-parolă poate fi mai ușor de reținut. Poate fi vorba de o frază care include cuvinte neobișnuite sau cuvinte din limbi diferite. Nu în ultimul rând actualizați softul antivirus și anunțați autoritățile.

Citit 4827 ori Ultima modificare Vineri, 16 Septembrie 2022 12:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.