Economie de curent electric, noaptea, la Slobozia Conachi

Economie de curent electric, noaptea, la Slobozia Conachi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Decizia primăriei din Slobozia Conachi de a începe economisirea energiei electrice prin reducerea iluminatului public stradal noaptea, în intervalul 1,00 - 3,00, a suscitat o serie de comentarii pe pagina de Facebook a primarului Emil Dragomir. Astfel, au fost manifestate îngrijorări cu privire la creșterea numărului de infracțiuni în intervalul orar menționat.
Contactat telefonic de cotidianul nostru, edilul-șef ne-a precizat că aceste preocupări nu sunt justificate, ele venind din partea unor persoane care nu locuiesc efectiv în comună. "În ultimii doi ani și jumătate, am redus aproape total fenomenele infracționale. Practic, nu mai avem dosare penale de furt care să se finalizeze cu autor necunoscut. Este un lucru de notorietate în Slobozia Conachi și nu există o îngrijorare reală a locuitorilor", a adăugat Emil Dragomir.
Rămâne de văzut cu cât se vor reduce efectiv cheltuielile cu iluminatul public, dar și câte alte comune vor urma, dacă nu au început deja să urmeze acest exemplu, în contextul complicat al facturilor la energie.

Citit 732 ori Ultima modificare Vineri, 16 Septembrie 2022 08:19

1 comentariu

 • postat de Sandu
  Vineri, 16 Septembrie 2022 09:49
  86.124.201.***
  da, sa facem economie, sa stingem becurile, sa ne scoatem ochii si sa cadem in gropi de intuneric ce va sa fie.
  Dar ceva becuri alimentate cu panouri solare care sa stocheze in baterii energia nu se pot monta?
  e un concurs intre primari care e mai campion la stins becul, se premiaza intre ei cat de economi stiu ei sa devina.
  Nu am vazut pe niciunul sa vina si cu vreo idee de cum sa faca sa nu stinga becul dar becul ala sa fie alimentat sustenabil.
  Pe intuneric se fura mai bine, doar se stie...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.