Podul peste Dunăre, aproape de finalizare
Foto: captură video

Podul peste Dunăre, aproape de finalizare
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Podul peste Dunăre de la Brăila prinde formă din ce în ce mai mult, pe zi ce trece, iar ultimele imagini surprinse din șantier sunt cu adevărat spectaculoase, conform Hotnews.ro. Tablierul a fost sudat complet, iar în multe locuri deja se lucrează la unele finisaje. După ce segmentele de tablier metalic au fost ridicate, ele au fost sudate, iar acum se execută lucrările de hidroizolație, de asfaltare și de finisaje. După acestea, cablurile vor fi tensionate și vor avea loc testele finale. Probele de siguranță vor începe imediat ce podul va fi finalizat, respectiv, după ce va fi instalat parapetul, realizat marcajul şi montate sistemele de siguranţă şi de iluminat.

În tot acest timp însă, constructorul e prins într-o cursă contracronometru: podul în sine ar putea fi gata la final de an, dar ar putea rămâne doar un "muzeu" foarte scump dacă drumurile de legătură nu vor fi și ele finalizate până atunci. Drumurile de acces, inclusiv un pasaj peste calea ferată, sunt în prezent în lucru, cu un grafic strâns și cu șanse moderate de a fi deschise în luna decembrie, chiar și parțial - până în DJ 221B/Calea Galați pe malul brăilean și până în DN 22, lângă Smârdan, pe malul tulcean. Deși se știa demult de această problemă și de decalajul creat, abia din primăvara lui 2021 au fost emise autorizațiile de construcție și pentru drumurile de legătură, când lucrările la pod erau deja demarate.

Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 km și cuprinde două secțiuni: drumul principal Brăila - Jijila, cu o lungime de 19,095 km, și drumul de legătură cu DN 22 Smârdan - Măcin, în lungime de 4,328 km.

Citit 2630 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 16:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.