Ce părere au gălăţenii despre noile uniforme ale polițiștilor

Ce părere au gălăţenii despre noile uniforme ale polițiștilor
Schimbare de look
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Noile uniforme ale poliţiştilor români au început deja să apară pe străzi. Față de vechile uniforme clasice ale oamenilor legii, acestea sunt mult mai lejere și au un aspect mai modern, fiind și mult mai practice. Noile uniforme, spun oamenii, au fost inspirate din designul american, întrucât au o culoare asemănătoare și emblemele Poliției Române sunt situate exact pe mâneca tricoului, ca la uniformele din SUA, au un buzunar special pentru a susține camera de corp și stația, pantalonii clasici de tip stofă au fost înlocuiți cu pantaloni tactici, prevăzuți cu mai multe buzunare și cu o protecție mai ridicată. Totodată, celebra tomfă a fost înlocuită cu un baston telescopic mult mai mic și mai ușor de cărat, pentru a nu mai incomoda la alergare. Totodată, tocul clasic pentru pistol a fost înlocuit cu unul tactic, cu un cablu pentru siguranță, diferit de cel obișnuit din piele.

Iată câteva dintre opiniile oamenilor referitor la noua uniformă:

Andrei, 24 de ani, student: "Este mult mai bine realizată această uniformă. Cea clasică cu acea cămașă albastră nu impunea niciun pic de respect, însă cu asta e altceva. Sper ca această uniformă să fie introdusă pentru toți polițiștii și să îi facă să renunțe la cea veche."

Simona, 39 de ani, ingineră: "Bani cheltuiți de pomană pentru aceste uniforme. Nu mi se pare nimic wow, o simplă uniformă neagră, ca oricare alta. Arată puțin mai bine față de cealaltă, cu aia ziceai că s-au întors cu 1.000 de ani în urmă. Dacă ar fi la fel de bine instruiți și cu o uniformă ca aceasta, ar fi mult mai bine."

Liviu, 46 de ani, salariat: "Arată bine, dar nu e nimic special. Este mai frumoasă față de aia albastră, care ziceai că e scoasă din gunoi. Ar trebui să se investească în polițiști pentru a putea face treaba mult mai bine. Dacă această uniformă îi ajută să se miște mai rapid, atunci este un plus."

Rebeca, 20 de ani, studentă: "Arată ok. Important este să fie și serioasă, dar să îi şi ajute să fugă după un hoț sau să ajungă la timp la un caz. Este un pas înainte și chiar arată bine față de cealaltă."

Citit 2533 ori Ultima modificare Vineri, 23 Septembrie 2022 07:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.