Bani europeni pentru Liceul cu Program Sportiv

Bani europeni pentru Liceul cu Program Sportiv
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pentru „Reabilitarea și eficientizarea energetică a Liceului cu Program Sportiv”, Primăria municipiului Galați anunță că a semnat contractul de finanțare europeană, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Valoarea totală a proiectului este de 15.816.992 de lei, din care asistența financiară nerambursabilă reprezintă 11.749.040 de lei. Perioada de implementare este de 16 luni, iar investițiile vor viza clădirea unității de învățământ, sala de sport și căminul.

Conform Primăriei, sunt cuprinse lucrări de izolare termică a clădirilor, reparații la fațade, reabilitarea capitală a instalațiilor electrice și termice, refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție, montarea unor panouri fotovoltaice și/sau termice, realizarea unui acoperiș de tip șarpantă la sala de sport și la cămin, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea performanței energetice a construcțiilor aferente Liceului cu Program Sportiv și reducerea nivelului consumului anual specific de energie.

Trebuie spus că pentru proiectarea și execuția lucrărilor este în derulare o licitație, pentru un contract cu valoarea estimată de 11.882.952 de lei fără TVA. Procedura a fost lansată în iulie anul trecut, cu clauză suspensivă, atribuirea urmând să se facă numai în urma semnării finanțării europene. Au depus oferte opt asocieri de firme și ar urma să câștige aceea care oferă „cel mai bun raport calitate – preț”.

Citit 631 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Septembrie 2022 15:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.