Deşi mai mulţi ucraineni au trecut graniţa, a scăzut numărul refugiaților care vor protecție

Deşi mai mulţi ucraineni au trecut graniţa, a scăzut numărul refugiaților care vor protecție
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O creștere a numărului de ucraineni care ne-au trecut granița a fost înregistrată în ultimele 24 de ore, la Galați. A scăzut sub zece numărul de permise de protecție solicitate și eliberate de autoritățile de la Imigrări.
Aproape 600 de migranți ucraineni au trecut frontiera prin Galați, majoritatea venind prin punctul corespondent vămii de la Giurgiulești. Poliția de Frontieră Galați a raportat că cel mai mare flux, de 459 de persoane, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au intrat în ţară 117 persoane. Astfel, 576 este numărul total de refugiați ajunși în ultimele 24 de ore în județul nostru, cu 81 mai mulți decât în intervalul precedent.
Ucrainenii nu au cerut azil, motiv pentru care nu au ajuns în Centrul pentru Refugiați, unde sunt disponibile 268 de locuri. Niciun refugiat ucrainean nu se află cazat în căminul structurii care se ocupă cu procesarea solicitărilor de azil.
Doar o parte a ucrainenilor nou-veniți au mers în spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități, cei mai mulți continuându-și drumul. Astfel, vineri, 30 septembrie, la blocul M11 erau 111 refugiați. La Baza "Siderurgistul" erau libere toate cele 150 de locuri, la fel ca și cele 30 de locuri disponibile la Centrul social comunitar Șendreni. La căminele studențești se aflau 57 de refugiați pe cele 592 de locuri disponibile, iar la internatele și sălile de sport erau ocupate 39 de locuri din 407. La pensiuni și ONG-uri erau ocupate 90 de locuri din 491. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală.
În intervalul amintit, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat doar patru permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni, cu 14 mai puține decât în intervalul anterior. 
 


Citit 370 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2022 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.