Weekend dedicat produselor agroalimentare românești

Weekend dedicat produselor agroalimentare românești
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Conform legislației în vigoare, în fiecare an, pe data de 10 octombrie, se sărbătoreşte Ziua Naţională a produselor agroalimentare româneşti. Este un demers prin care se doresc îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse agroalimentare obţinute pe teritoriul României, din materii prime de bază provenite de la producători din țară.
În acest an, Ziua Naţională a produselor agroalimentare româneşti va fi marcată în weekendul 8-9 octombrie, iar directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județene (DAJ) Galați, Doina Ragea, îi îndrumă pe gălățeni, în acest interval, către piețele agroalimentare locale, de unde se vor putea achiziționa produse agroalimentare românești. ”Astfel, îi veți sprijini în mod direct pe fermierii, procesatorii și comercianții români, cu alte cuvinte, tot lanțul agroalimentar din țara noastră”, a adăugat Doina Ragea.
Evenimentul va fi organizat, în parteneriat, de DAJ Galați și de Administrația Piețelor Agroalimentare SA.

Citit 804 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

1 comentariu

 • postat de Moromete
  Luni, 03 Octombrie 2022 13:49
  95.76.59.***
  Speram ca procesatorii romani gen DRUICA (“Bun si discutabil”), Plescoi, Dasano sau bacania nu stiu care, Bunelu de Liesti, Penes curcanul, Alvis, Saltempo, Stana, Bucovina, Sibianca, Coroli, Cris Tim (si altii autodenumiti cu traditional in coada), sa ne scuteasca de prezenta, daca nu intrunesc conditia “produse agroalimentare obţinute pe teritoriul României, din materii prime de bază provenite de la producători din țară”. Ca de produsele lor cu carne de import, suntem plini/satui (nu ca le-am fi cumparat)!
  1
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.