Cine ar putea restaura Farmacia Ținc

Cine ar putea restaura Farmacia Ținc
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

După un contract de lucrări reziliat și două licitații anulate din cauza lipsei ofertanților, iată că un constructor este interesat de restaurarea Farmaciei Ținc, contract estimat la 1.764.088 de lei fără TVA. Singurul ofertant înscris la licitație are deja experiență într-un alt proiect de restaurare cu fonduri europene a unei clădiri istorice.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o singură ofertă a fost depusă în cadrul licitației lansate de Consiliul Județean Galați pentru execuția lucrărilor de „Restaurare și amenajare Muzeul «Casa Colecţiilor» (Fosta Farmacie Ţinc) din Galați”, finanţat prin POR 2014-2020. Este vorba despre SC Rovis Lider SRL, care are ca subcontractanți firmele Helios Security SRL și Tehnoclima SRL. Este același constructor care a realizat lucrările de restaurare a imobilului de pe strada Domnească nr. 58, în cadrul unui proiect european implementat de Primăria municipiului Galați.

Așa cum ați putut citi în ziarul „Viața liberă”, fosta Farmacie Ţinc, devenită Muzeul „Casa Colecţiilor” din Galaţi, tot aşteaptă constructori şi restauratori care să-i redea strălucirea de odinioară. În cadrul primului contract de execuție, lucrările au început în martie 2019, iar la finele anului 2021 ajunseseră la doar 24 la sută. Contractul de lucrări a fost reziliat unilateral de autorităţi, din culpa exclusivă a antreprenorului. Pentru găsirea unui nou constructor s-au organizat deja două licitații, anulate din cauza lipsei ofertanților.

Rămâne de văzut dacă această a treia procedură se va încheia cu succes.

Citit 2260 ori Ultima modificare Marți, 04 Octombrie 2022 08:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.