Vaccinare antigripală, inclusiv în farmacii

Vaccinare antigripală, inclusiv în farmacii
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Vaccinarea antigripală s-ar putea realiza în curând și în farmacii. Ministerul Sănătății va iniția un proiect-pilot în acest sens, iar costul vaccinului și al serviciului de administrare va fi suportat de persoanele care vor să fie imunizate.

"Creșterea accesibilității la vaccinare este un element esențial. Există un astfel de model în alte țări europene. (…) Trebuie să existe o instruire specifică a farmaciștilor, care să permită dezvoltarea acestor programe de vaccinare", a declarat, luni, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. În farmacii nu se va putea face vaccinarea pentru orice tip de vaccin. Mai exact, deocamdată va fi inițiat un proiect-pilot la vaccinul gripal, care este sezonier.

"Încercăm să vedem dacă putem să facem acest lucru din acest sezon. Trebuie făcut astfel încât să ne asigurăm că există suficientă informare și pregătire a celor care practică această vaccinare", a mai declarat Alexandru Rafila. Ministerul Sănătății a publicat un proiect de ordin pentru inițierea acestui program, care prevede, între altele că vaccinarea împotriva gripei sezoniere se va face exclusiv de către farmaciștii care au absolvit un program postuniversitar în acest sens.

Citit 1014 ori Ultima modificare Luni, 03 Octombrie 2022 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.