Bani europeni pentru industria alimentară

Bani europeni pentru industria alimentară
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Întreprinderile din industria alimentară, panificaţie, patiserie şi alte activităţi asimilate, precum și cele care activează în domeniul construcţiilor, echipamentelor, utilajelor, mijloacelor de transport specifice și tehnologiilor au la dispoziție granturi pentru investiții cu o valoare cuprinsă între 50.000 de euro și 500.000 de euro, în limita de maximum cinci ori cifra de afaceri realizată anul trecut, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Valoarea totală a acestora se ridică la 300 de milioane de euro.

Preînscrierile pentru acest tip de apeluri vor începe miercuri, 28 septembrie, dată la care solicitanții se vor putea înrola în aplicație sau vor putea solicita relocarea conturilor în aplicația IMMRecover, iar lansarea apelului de proiecte este programată pentru 7 octombrie. Pentru a fi eligibili, solicitanții vor îndeplini o serie de condiții, printre care obținerea de profit operațional din activitatea curentă, respectiv, din activitatea de exploatare în 2021. Sunt eligibile pentru finanțare modernizarea/echiparea/racordul la utilităţi publice/eficienţă energetică a infrastructurilor de tip clădiri specifice aferente capacităţilor de producţie existente, dar și dotarea cu echipamente, utilaje, mobilier, dotări IT, inclusiv pentru eficienţă energetică, necesare activităţii de producţie.

În plus, sectorul industriei alimentare are alocat un buget distinct de 200 de milioane de euro pentru măsuri de eficiență energetică, inclusiv o schemă de minimis pentru sprijinirea investițiilor în măsuri de reducere a consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră, în valoare de 30 de milioane de euro.

Citit 395 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.