Abonamentele la internet pentru tabletele achiziționate de Ministerul Educației în perioada online au început să expire

Abonamentele la internet pentru tabletele achiziționate de Ministerul Educației în perioada online au început să expire
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peste o treime din cele 250.000 de tablete achiziționate de Ministerul Educației în pandemie nu mai au acces la internet, deoarece  abonamentul acestora a expirat. Alte 100.000 de abonamente urmează să expire luna viitoare, astfel că tabletele vor putea fi folosite doar în zonele cu acces la Wi-Fi.

Potrivit edupedu.ro, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Sorin Ion, a declarat că "ar exista două variante, prima ar fi să lăsăm la posibilitatea școlilor să facă achizițiile pentru abonamente la internet, iar a doua variantă ar fi să cumpere ministerul abonamentele cu o valoare de circa 2 euro pe an pentru o tabletă, însemnând 500.000 de euro pe an pentru toate tabletele achiziționate, bani care nu există momentan în bugetul actual".

Cele circa 250.000 de dispozitive care includeau și abonament la internet au fost cumpărate de Ministerul Educației în primele luni de pandemie şi au fost trimise în toate școlile și liceele din România. În caietul de sarcini al licitațiilor, pentru fiecare tabletă era prevăzută condiția ca dispozitivul să beneficieze de un abonament de internet mobil valabil 24 de luni.

Citit 647 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2022 23:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.