Proiecte ale DGASPC pentru persoanele cu dizabilități

Proiecte ale DGASPC pentru persoanele cu dizabilități
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați a anunțat luni, 24 octombrie, depunerea a trei proiecte extrem de importante pentru persoanele adulte cu dizabilități în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acestea sunt consiliate și sprijinite în centrele de zi ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), iar fondurile disponibile sunt pentru renovarea completă a spațiilor și dotarea acestora cu diverse echipamente.

“Sunt centrele în care persoanele cu dizabilități, bolnavii cu afecțiuni oncologice sau neurologice sunt ajutați și consiliați psihologic. Aici, au parte de terapie individuală sau de grup, socializează și participă la diverse activități creative. Pentru aceste persoane, centrele sunt extrem de importante în viața de zi cu zi, aici găsind sprijin și înțelegere. De aceea, în ultima ședință, am aprobat de urgență mai multe hotărâri pentru DGASPC, astfel încât să fie depuse cât mai repede aceste proiecte. Practic, trei centre de zi vor fi renovate, reabilitate și dotate cu tot ceea ce trebuie”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ.   

Valoarea însumată a celor trei investiții este de 660.000 de euro, iar proiectele vor fi depuse spre finanțare, în scurt timp, de specialiștii de la DGASPC.

Citit 1191 ori Ultima modificare Luni, 24 Octombrie 2022 23:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.