Proiect de purificare a aerului, pentru Spitalul TBC

Proiect de purificare a aerului, pentru Spitalul TBC
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul Județean (CJ) Galați a lansat oficial, marți, 1 noiembrie, un proiect amplu și extrem de important pentru Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC), prin care vor fi montate sisteme cu presiune negativă de tratare a aerului.

”Practic, aerul va fi filtrat continuu, eliminându-se astfel germenii și limitându-se riscul contaminărilor în cazul pacienților contagioși, în condițiile în care la acest spital sunt tratați bolnavi cu tuberculoză și coronavirus. De asemenea, va fi refăcută în totalitate instalația electrică, folosind la interior așa-numitele cabluri «halogen free», care sunt ignifugate şi rezistente la impact și presiune. În ultimii ani, au fost achiziționate mai multe echipamente medicale noi, astfel că a crescut și gradul de utilizare a rețelei electrice”, a explicat utilitatea investiției președintele CJ, Costel Fotea, pe pagina sa de Facebook.

Valoarea acestui proiect este de aproximativ opt milioane de lei, fonduri europene atrase prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Citit 555 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2022 21:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.