Numărul refugiaților care ne-au trecut granița a scăzut sub 500

Numărul refugiaților care ne-au trecut granița a scăzut sub 500
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Numărul refugiaților din Ucraina care ne-au trecut granița în ultimele 24 de ore luate în calcul la raportare a scăzut și mai mult. La fel, s-a înjumătățit numărul documentelor de protecție acordate refugiaților din Galați de structurile de Imigrări.

În privința intrărilor în țară, Poliția de Frontieră Galați a raportat că cel mai mare flux, de 348 de refugiați, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au venit 117 ucraineni. Astfel, 465 este numărul total de refugiați ajunși în județul nostru în ultimele 24 de ore monitorizate, cu 52 mai puțini decât în intervalul precedent.

Oamenii sosiți în ultimele 24 de ore nu au cerut azil, motiv pentru care nu au ajuns în Centrul pentru Refugiați, unde sunt disponibile 269 de locuri. Niciun refugiat ucrainean nu se află cazat în căminul structurii care se ocupă cu procesarea solicitărilor de azil la Galați.

Ucrainenii au mers în spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități pentru refugiații aflați în tranzit. Astfel, marți, 8 noiembrie, la blocul M11 erau 103 refugiați. La Baza "Siderurgistul" erau libere toate locurile disponibile, iar la internatele și sălile de sport erau ocupate 34 de locuri din 407. La pensiuni și ONG-uri erau ocupate 114 locuri din 491. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat 45 de permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni, cu 43 mai puține decât în intervalul anterior.

Citit 303 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2022 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.