Un prim centru de tip Respiro a fost finalizat la Galați

Un prim centru de tip Respiro a fost finalizat la Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galaţi a finalizat amenajarea unui centru de cazare de tip Respiro pentru persoanele adulte cu handicap grav, o investiție de 607.000 lei, cu finanțare prin Programul de Interes Naţional în Domeniul Protecţiei şi Promovării Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi.

Proiectul a presupus achiziționarea unui spațiu și dotarea acestuia cu toate echipamentele necesare. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, care a menționat că în acest centru vor putea fi cazate temporar persoane adulte cu handicap, atunci când aparținătorii sau asistenții personali au diverse probleme medicale sau personale.

”Spațiul a fost amenajat de la zero și dotat cu tot ceea ce este nevoie, inclusiv saltele antiescare cu sistem de presiune alternativă, care mișcă automat pacientul la fiecare jumătate de oră. Totul pentru ca cei cazați aici să aibă condiții cât mai bune și să beneficieze de toată îngrijirea de care au nevoie”, a adăugat Costel Fotea.

Persoanele internate în acest centru vor beneficia inclusiv de asistenţă medicală și consiliere psihologică. În imobil, există saloane separate pentru fiecare beneficiar, dotate cu paturi medicale, rampă telescopică, bucătărie proprie și baie adaptată special pentru accesul cu scaun rulant. În acest centru vor putea fi cazate și îngrijite temporar, pentru cel mult 30 de zile dintr-un an calendaristic, patru persoane în acelaşi timp.

Citit 1450 ori Ultima modificare Vineri, 11 Noiembrie 2022 13:32

1 comentariu

 • postat de Camera aduce a izolator
  Sâmbătă, 12 Noiembrie 2022 03:56
  109.166.128.***
  Cam sumbru locașul camerei, aduce a izolator, pare.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.