Incident la meciul cu FCSB. Sportivi și suporteri, gazați printr-o manevră imprudentă

Incident la meciul cu FCSB. Sportivi și suporteri, gazați printr-o manevră imprudentă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un incident mai puțin obișnuit, cauzat de neatenția unui jandarm, a avut loc în timpul partidei de fotbal pe care Oțelul Galați a susținut-o pe teren propriu joi, 10 noiembrie, în compania FCSB.

Spre finalul partidei, un jandarm din grupa solicitată de firma de pază să întărească dispozitivul pe calea de acces către teren, a declanșat, din greșeală, dispozitivul unei butelii de gaz irirant lacrimogen.

Substanța s-a răspândit în tribune și pe teren, fapt care a creat panică și disconfort în rândul spectatorior, dar și al jucătorilor. Oamenii nu au mai putut respira minute bune și au plecat în lacrimi de la stadion. În cursul dimineții de vineri, Jandarmeria Galați și-a cerut scuze pentru incident și a anunțat că face o anchetă pentru a stabili cum a fost posibilă manevrarea iresponsabilă a dispozitivului. 

”Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați transmite scuze publice tuturor spectatorilor de la evenimentul sportiv desfășurat în data de 10 noiembrie a.c., cât și reprezentanților celor două cluburi sportive, a jucătorilor și oficialilor, pentru disconfortul creat ca urmare a descărcării accidentale a unui dispozitiv iritant lacrimogen. Spre finalul partidei de fotbal, la solicitarea firmei de pază care asigura ordinea publică în incinta arenei sportive, o grupă de jandarmi s-a deplasat în interiorul tunelului de acces către terenul de joc pentru a preveni eventuale incidente. În momentul deplasării jandarmilor, în interiorul tunelului, unul dintre jandarmi a declanșat dintr-o eroare dispozitivul iritant lacrimogen, moment în care substanța s-a dispersat din tunel către tribune și terenul de joc. În urma acestui incident, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați a dispus de urgență verificarea împrejurărilor care au condus la producerea acestei situații”, a anunțat Jandarmeria Galați, printr-un comunicat de presă.

Partida dintre Oțelul Galați și FCSB s-a încheiat la egalitate, 0-0.

Citit 1933 ori Ultima modificare Vineri, 11 Noiembrie 2022 12:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.