Funcționara care a furat jumătate de milion de euro este liberă

Funcționara care a furat jumătate de milion de euro este liberă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au luat o decizie oarecum surprinzătoare în cazul fostei angajate a unei bănci din Galați, acuzată de comiterea mai multor infracțiuni extrem de grave, soldate cu furtul a peste jumătate de milion de euro din conturile clienților. Femeia, în vârstă de 51 de ani, a fost reținută la finele săptămânii trecute pentru delapidare, acces ilegal la un sistem informatic și operațiuni financiare frauduloase, pentru că, timp de patru ani, ar fi sustras prin diverse modalități, aparent legale, sume în lei și euro de la clienții cu mulți bani.

Anchetatorii au decis însă că fosta funcționară nu merită, în ciuda prejudiciului uriaș și al stăruinței cu care a acționat, timp de patru ani, să fie privată de libertate și au dispus în privința ei măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Deocamdată, această fostă funcționară este singura persoană incriminată oficial în dosar, anchetatorii neformulând acuzații împotriva altor persoane care ar fi putut ști, participa sau beneficia de manevrele ilegale ale fostei casierițe și respectiv consilier de credite. Mai mult, unitatea bancară unde s-au petrecut ilegalitățile ar fi cerut ca identitatea instituției și a funcționarei să rămână strict secrete, amenințând cu procesele în cazul în care autoritățile judiciare ar face publice aceste informații, în ciuda interesului just ridicat de o asemenea situație în rândul populației și al potențialilor clienți.

Citit 3700 ori Ultima modificare Duminică, 20 Noiembrie 2022 15:52

4 comentarii

 • postat de Sandi
  Luni, 21 Noiembrie 2022 14:06
  5.13.233.***
  Liber la furat , altii ii prind si mai altii decat altii ii elibereaza , munca de sisif, si uite asa se ne invartim in jurul cozii.
  0
  7
  Raportează
 • postat de Gh. Gradinaru
  Luni, 21 Noiembrie 2022 09:14
  86.35.208.***
  Cei care comit asemenea fapte trebuie protejati ("... identitatea institutiei si a functionarei sa ramana strict secrete..."), eventual sa le asiguram si un pluton de SPP-isti (platiti de la bugetul de stat, bineanteles). Probabil va urma un proces cu usile inchise. Este vinovata si functionara, dar tot atat de vinovati sunt si cei din conducerea "institutiei" care in 4 ani de zile nu au efectuat un singur control mai riguros, dar au incasat salarii pe masura comisioanelor pe care le percepe banca de la clienti. Nu inteleg de ce se mai publica asemenea stiri incomple, pentru protectia celor care comit asemenea fapte sau pentru completarea spatiului din ziar din lipsa de alte subiecte?
  Apropo: As vrea sa fiu dat in judecata ca sa aflu numele bancii respective.
  3
  32
  Raportează
 • postat de alfa
  Luni, 21 Noiembrie 2022 08:42
  77.81.24.***
  Justie pentru oameni ! Toti lucreaza pentru tine ! Fura cat mai mult si vei fi liber ! Furtul te va elibera ! Justitia lucreaza pentru tine !Drept recompensa, binenteles, salarii si pensii privilegiate !
  3
  37
  Raportează
 • postat de Dreptate pt hoti
  Luni, 21 Noiembrie 2022 07:13
  108.245.201.***
  Justitia incurajeaza infractiunea si pe infractori .
  3
  38
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.