Funcționara care a furat jumătate de milion de euro este liberă

Funcționara care a furat jumătate de milion de euro este liberă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au luat o decizie oarecum surprinzătoare în cazul fostei angajate a unei bănci din Galați, acuzată de comiterea mai multor infracțiuni extrem de grave, soldate cu furtul a peste jumătate de milion de euro din conturile clienților. Femeia, în vârstă de 51 de ani, a fost reținută la finele săptămânii trecute pentru delapidare, acces ilegal la un sistem informatic și operațiuni financiare frauduloase, pentru că, timp de patru ani, ar fi sustras prin diverse modalități, aparent legale, sume în lei și euro de la clienții cu mulți bani.

Anchetatorii au decis însă că fosta funcționară nu merită, în ciuda prejudiciului uriaș și al stăruinței cu care a acționat, timp de patru ani, să fie privată de libertate și au dispus în privința ei măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Deocamdată, această fostă funcționară este singura persoană incriminată oficial în dosar, anchetatorii neformulând acuzații împotriva altor persoane care ar fi putut ști, participa sau beneficia de manevrele ilegale ale fostei casierițe și respectiv consilier de credite. Mai mult, unitatea bancară unde s-au petrecut ilegalitățile ar fi cerut ca identitatea instituției și a funcționarei să rămână strict secrete, amenințând cu procesele în cazul în care autoritățile judiciare ar face publice aceste informații, în ciuda interesului just ridicat de o asemenea situație în rândul populației și al potențialilor clienți.

Citit 3934 ori Ultima modificare Duminică, 20 Noiembrie 2022 15:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.