Aproape 50 de ucraineni, protejați cu permise temporare

Aproape 50 de ucraineni, protejați cu permise temporare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Numărul refugiaților din Ucraina care ne-au trecut granița în ultimele 24 de ore luate în calcul la raportare a rămas relativ constant raportat la intervalul precedent.

În privința intrărilor în țară, Poliția de Frontieră Galați a raportat că cel mai mare flux, de 391 de refugiați, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au venit în ţară 141 de ucraineni. Astfel, 532 este numărul total de refugiați ajunși în județul nostru în ultimele 24 de ore monitorizate, cu trei mai mulți decât în intervalul precedent.

Oamenii sosiți în ultimele 24 de ore nu au cerut azil, motiv pentru care nu au ajuns în Centrul pentru Refugiați, unde sunt disponibile 272 de locuri. Niciun refugiat ucrainean nu se află cazat în căminul structurii care se ocupă cu procesarea solicitărilor de azil la Galați.

Ucrainenii au mers în spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități pentru refugiații aflați în tranzit. Astfel, miercuri, 23 noiembrie, la blocul M11 erau 103 refugiați. La Baza "Siderurgistul" erau libere toate locurile disponibile, iar la internatele și sălile de sport erau ocupate 26 de locuri din 407. La pensiuni și ONG-uri erau ocupate 101 locuri din 491. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat 49 de permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni.

Citit 411 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Noiembrie 2022 15:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.