După doi ani de pauză, paradă militară de 1 Decembrie la Galați

După doi ani de pauză, paradă militară de 1 Decembrie la Galați
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Reamintim că Ziua Națională a României va fi sărbătorită joi, printr-o serie de ceremonii organizate de Primărie, în colaborare cu Instituția Prefectului și Garnizoana Galați, ce vor debuta cu un Te Deum la Catedrala Arhiepiscopală, în intervalul orar 10,30 - 11,00.

După jumătate de oră, la Mausoleul Eroilor de la Cimitirul ”Eternitatea” va avea loc un ceremonial militar și religios, însoțit de alocuțiuni ale oficialităților și o depunere de coroane de flori.

Ulterior, între orele 13,00 - 14,00, pe strada Brăilei (zona Țiglina I - Arcada), va avea loc mult-așteptata defilare cu personal și tehnică militară, după doi ani de pauză și constrângeri sanitare. La această paradă militară vor participa, cu detașamente și tehnică, UM 01552, UM 01551, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră, Poliția Locală, dar și Penitenciarul Galați. Trebuie spus că după intonarea Imnului de stat, evocarea importanței zilei de 1 Decembrie și prezentarea unui mesaj din partea Guvernului, defilarea va fi anticipată și de o serie de momente artistice.

În plus, reamintim gălățenilor că evenimentele dedicate Zilei Naționale vor avea loc în contextul unor restricții de circulație în oraș, inclusiv devierea unor mijloace de transport public https://www.viata-libera.ro/eveniment/193380-restrictii-majore-de-trafic-si-pe-strada-brailei-modificari-si-in-transportul-public-local

Foto: arhiva V.L.

Citit 7772 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Noiembrie 2022 13:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.