USR acuză introducerea „taxei pe soare”

USR acuză introducerea „taxei pe soare”
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Uniunea Salvaţi România solicită guvernanţilor stoparea publicării în Monitorul Oficial şi refacerea ordonanţei de urgenţă pentru completarea cadrului legal de promovare a utilizării energiei din surse regenerabile, acuzând faptul că Guvernul PSD-PNL a emis în seara de dinaintea vacanţei de Ziua Naţională o ordonanţă de urgenţă care "inventează o nouă taxă în plină criză energetică: taxa pe soare". Potrivit unui comunicat al USR, "taxa pe soare" vizează cetăţenii şi firmele care au investit în panouri fotovoltaice, produc curent şi îl consumă în propria gospodărie sau firmă.

"Cetăţenii şi firmele vor fi obligaţi de stat să monteze contoare speciale, diferite de contoarele legate la reţelele naţionale de energie, doar pentru a putea fi taxaţi pentru energia produsă de ei, consumată tot de ei", se susţine în comunicat.

În context, Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, afirmă că măsura a fost luată de Guvern pentru a proteja "monopolul şi piaţa captivă a companiilor energetice". "România este un stat european care doreşte să treacă pe energie verde cât mai mult posibil. Primim şi o grămadă de bani europeni pentru asta, pe care PSD şi PNL nu sunt în stare să îi investească. Acum, inventează o nouă taxă, pentru a opri românii să devină prosumatori. De ce? Pentru că monopolul şi piaţa captivă a companiilor energetice de stat trebuie protejate. Chiar cu preţul sacrificării producţiei de energie în plină criză energetică", spune Cristian Ghinea.

Citit 1425 ori Ultima modificare Duminică, 04 Decembrie 2022 11:29

3 comentarii

 • postat de paloma
  Luni, 05 Decembrie 2022 00:20
  5.13.211.***
  Haide bre, da' sleahta de bugetari din ce vrei sa traiasca ???!!! Urmeaza si-o marire de salarii pentru ei !!!
  2
  17
  Raportează
 • postat de Marius
  Duminică, 04 Decembrie 2022 18:27
  5.13.216.***
  Deja platim pentru

  - pamantul pe care il detinem
  - taxa pe apa de ploaie
  - acum taxa pe soare si vant

  Ce mai urmeaza ? Taxa pe aer ? Daca o sa locuim in zone cu aer curat
  0
  30
  Raportează
 • postat de das
  Duminică, 04 Decembrie 2022 13:26
  89.136.5.***
  E inacceptabil asa ceva ! Asta denota ca suntem un stat mafiot!
  2
  30
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.