ANIF promite lucrări de desecare și decolmatare

ANIF promite lucrări de desecare și decolmatare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După o campanie de irigaţii extrem de dificilă, într-un an secetos şi cu mari pagube pentru fermierii gălăţeni, directorul Filialei Teritoriale de Îmbunătăţiri Funciare (FTIF) Galaţi din cadrul ANIF, Adrian Sorin Pîrvu, pune pe lista viitoarelor priorităţi infrastructura de desecare, dar şi pe cea de combatere a eroziunii solului. „Întrucât este de aşteptat ca următoarele sezoane să fie ploioase, dorim să preîntâmpinăm eventualele inundaţii. Pentru aceasta, am verificat continuu infrastructura de îmbunătăţiri funciare şi am atras fondurile necesare pentru a efectua lucrările de decolmatare şi refacere a secţiunii de scurge­re a debuşeelor şi a canalelor”, a menţionat, recent, acesta, pe pagina de Facebook.

Conform sursei citate, în cursul acestui an au fost direcţionate fonduri pentru efectuarea lucrărilor în localităţile Suhurlui şi Bălăbăneşti şi în incinta Brateşul de Jos, iar, cât de curând, vor demara lucrări la Rediu, la Vlădeşti şi în incinta Somova - Bădălan.

„Trebuie menţionat şi faptul că o parte din staţiile de desecare au făcut obiectul unor lucrări de întreţinere şi reparaţii anul anterior, dar şi în prezent luându-se toate măsurile pentru ca acestea să funcţioneze la parametrii proiectaţi. Realizarea acestor lucrări va determina eliminarea în timp util a excesului de apă din incintele amenajate”, a adăugat directorul ANIF Galaţi

Citit 1073 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2022 15:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.