Apel pentru urgentarea depunerii dosarelor de despăgubire pentru culturile de toamnă

Apel pentru urgentarea depunerii dosarelor de despăgubire pentru culturile de toamnă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Galați face un apel la fermierii afectați de seceta pedologică din toamna anului trecut să urgenteze depunerea dosarelor pentru a beneficia de despăgubirile prevăzute de lege, de dorit fiind ca operațiunea să se finalizeze până vineri, 9 decembrie, pe cât posibil.

Potrivit DAJ Galați, la dosar trebuie să existe următoarele documente: cerere + declarație, cererea de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, procesul-verbal de constatare a suprafețelor calamitate, carte de identitate/certificat de înregistrare pentru societățile comerciale, precum și extrasul de cont, deschis la orice unitate bancară.

De menționat că aceste dosare pot fi depuse și la centrul local al DAJ din municipiul Tecuci, iar informații suplimentare pot fi obținute de la DAJ Galați, strada Domnească nr. 66, sau la numărul de telefon 0236/413641.

Reamintim că, pentru culturile înființate în toamna anului 2021, ajutorul acordat fermierilor va fi de maximum 1.500 lei/hectar, aferent unui grad de afectare de 100%, prevăzut în procesul-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, diminuat, în mod procentual cu gradul de afectare a culturilor. În județul Galați, în această situația se află 3.600 de fermieri ce au raportat calamități la culturile de toamnă (grâu, triticale, orz, orzoaică, rapiță), pe nu mai puțin de 48.000 de hectare.

Citit 737 ori Ultima modificare Luni, 05 Decembrie 2022 15:46

1 comentariu

 • postat de cd
  Luni, 05 Decembrie 2022 12:43
  5.2.209.***
  Agricultura e o afacere privata, nu mai exista de stat. Atunci, ca in orice afacere ca sa beneficiezi de despagubiri trebuie sa ai o asigurare de calamitati. Acesta firma de asigurari va trebui sa despagubesca prorietarii de pamanturi calamitate. De ani verzi se tot dau despagubiri din bani publici, banii mei ai tai ai nostri , pt culturile calamitate din agricultura, dar nu se intreprinde nimic in sensul crerii sistemelor de irigatii.
  Deci, de ce sa platin noi , pt afacerea ta pe care tu nu ti-o asiguri?
  2
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.