Două zile dedicate datinilor și obiceiurilor de Crăciun și Anul Nou

Două zile dedicate datinilor și obiceiurilor de Crăciun și Anul Nou
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați și Centrul Cultural "Dunărea de Jos" îi invită pe gălățeni la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou "Tudor Pamfile", care se va desfăşura în zilele de 17 și 18 decembrie.

Ajuns la ediția cu numărul 31, festivalul reunește ansambluri folclorice din Botoșani, Maramureș, Olt, Brașov, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Gorj, Bacău, Vaslui, Galați și Republica Moldova și aduce în fața gălățenilor obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă: Pluguşorul, jocul cu măşti, urşii şi capra, urăturile și colindele de altădată.

Evenimentul va debuta pe 17 decembrie, la ora 15,00, cu o paradă a portului popular tradițional, colinde și urături, pe esplanada Sălii Sporturilor, și va continua cu un spectacol de tradiții și obiceiuri de iarnă susţinut de Ansamblul Folcloric "Doina Covurluiului" și un concert de colinde al Corului "Camerata Juventus". Invitat special este cunoscutul interpret Gheorghe Turda. Intrarea la spectacol este liberă, dar se face pe bază de invitații, ce pot fi ridicate de la sediul Centrului Cultural "Dunărea de Jos", din strada Domnească nr. 61.

"Sunt mândru că la Galați, an de an, ducem mai departe tradițiile autentice ale bunicilor noștri și obiceiurile de iarnă nealterate de trecerea timpului, cu Plugușor, cu măști, cu urși și capre, cu urăturile și colindele de altădată, susținute de ansambluri folclorice de la noi și din Republica Moldova. Vom primi și anul acesta colindători minunați, care vor aduce bucuria Crăciunului și a Anului Nou", a declarat Costel Fotea, președintele CJ.

Partener în organizarea festivalului este, ca de fiecare dată, Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Citit 1742 ori Ultima modificare Vineri, 09 Decembrie 2022 13:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.