Ce-și dorește Primăria Galaţi pentru Piațeta Eroilor

Ce-și dorește Primăria Galaţi pentru Piațeta Eroilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

"Fântâni, sculpturi kinetice, sonorizare, proiecție lumini ambientale și arhitecturale, soluții în vederea utilizării piațetei ca spațiu multifuncțional, de relaxare, dar și pentru diverse evenimente", acestea ar fi pretențiile Primăriei Galați de la arhitecții și urbaniștii care vor participa la concursul de soluții urbanistice pentru obiectivul "Parcare subterană Strada Eroilor nr. 1 - Amenajare Piațeta Eroilor". Prin această competiție, despre care ați putut afla deja din "Viața liberă", se dorește identificarea celei mai bune soluții și pentru amenajarea unei parcări subterane și a unui parc.

"Vorbim despre o zonă din centrul municipiului Galați, intens circulată, având în vedere numărul mare de instituții publice importante din acest areal, precum: Instituția Prefectului - județul Galați, Primăria municipiului Galați, Consiliul Județean Galați, Teatrul Dramatic "Fani Tardini", Centrul Cultural "Dunărea de Jos", Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați etc. Acest proiect va rezolva o parte din necesarul de locuri de parcare pentru cetățenii care vin în această zonă și va oferi, totodată, un spațiu modern de relaxare sau pentru diferite activități socio-culturale", explică Primăria municipiului Galați, într-un comunicat de presă.

Conform administrației locale, amenajarea piațetei va urmări punerea în valoare a spațiului urban, cu accente contemporane, utilizând tehnologii și materiale de ultimă generație ce vor fi armonizate și încadrate în specificul istoric al zonei. Va fi amenajat spațiul verde și se vor folosi plante specifice piațetelor urbane.

Concurenții pot fi birouri individuale de arhitectură, asocieri constituite de birouri individuale de arhitectură sau alte forme legale de exercitare a profesiei de arhitect sau urbanist. Termenul-limită pentru predarea proiectelor este 20 februarie 2023. Durata contractului este de 6 luni de la data semnării,

iar valoarea estimată este de 1.190.000 de lei fără TVA.

Un juriu format din arhitecți, consilieri locali, jurnaliști, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului universitar, de afaceri și neguvernamental urmează să aleagă cea mai bună variantă pentru modernizarea zonei.

Citit 910 ori Ultima modificare Marți, 20 Decembrie 2022 11:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.