De Crăciun şi Revelion, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit

De Crăciun şi Revelion, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, la nivelul întregii ţări, atât de Crăciun cât şi de Revelion, iar ninsorile vor fi prezente doar la altitudini de peste 1.800 de metri, a declarat, pentru Agerpres, Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

„Vom avea o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, de la o zi la alta, astfel încât la sfârşitul acestei săptămâni şi de Crăciun temperaturile se vor situa frecvent, în întreaga ţară, între 6 şi 14 grade Celsius, cu valori mai mari în sud, sud-est şi vest. Din punct de vedere al cantităţilor de precipitaţii, probabilitatea de a ninge este redusă. Ne aşteptăm la precipitaţii mixte, ploi şi lapoviţe, în zonele mai joase. În zona montană, probabilitatea este ridicată pentru lapoviţă şi ninsoare, în special la altitudini mai mari de 1.800 de metri, unde şi intensificările de vânt vor fi semnificative”, a afirmat Elena Mateescu.

În ceea ce priveşte Anul Nou, meteorologii estimează o vreme mai caldă, în special în zonele de vest şi sud-est, cu temperaturi de până la 13 grade. „Sărbătoarea trecerii dintre ani păstrează aceleaşi caracteristici în ceea ce priveşte evoluţia regimului de temperaturi, cel puţin pentru sâmbătă, 31 decembrie. Vorbim la nivelul maximelor de valori care caracterizează o vreme mai caldă, în special în vest şi sud-est, unde acestea se vor situa frecvent între 10 şi 13 grade Celsius. În cea mai mare parte a ţării vor fi valori între 5 şi 8 grade. Duminică, 1 ianuarie 2023, minimele vor fi cuprinse între 0 şi 4-5 grade Celsius, cu valori mai coborâte, până la -5 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei”, a explicat directorul general al ANM.

Citit 701 ori Ultima modificare Vineri, 23 Decembrie 2022 16:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.