„Ia şi de la prieteni!”

„Ia şi de la prieteni!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un temperament vulcanic poate fi de ajutor uneori, mai ales în situaţiile în care trebuie să mai alungi monotonia traiului de zi cu zi. Alteori, acelaşi temperament te umple de belele.

V-ar putea-o povesti mai bine un bărbat de 45 de ani din Brăneştii de Galaţi care susţine că stătea liniştit pe o bancă. Deodată… „a tras o maşină lângă mine şi a coborât un consătean pe care îl cunosc”, povesteşte omul internat acum în serviciul de Chirurgie Toracică a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. 

Mai spune că îl cunoştea bine pe consăteanul respectiv şi că se înţelegea de minune cu el. N-au avut niciodată nicio problemă, susţine victima. O fi sau nu aşa, nici nu mai contează.

„A ieşit cu bâta de baseball la mine şi a început să dea”, mai spune pacientul. Are leziuni la nivelul toracelui şi o cusătură, apreciabilă ca mărime, pe scalp. Noi doar întrebăm, nu dăm cu parul: oare o modalitate mai bună de pierdut vremea n-au găsit cei doi?

Prietenii de azi, duşmanii de mâine

„Unul dintre moraliştii francezi din secolul XVII susţinea că prietenii de azi sunt duşmanii de mâine, iar duşmanii de azi sunt prietenii de mâine. La Brăneştii de Galaţi, acest lucru s-a confirmat la modul traumatico-chirurgical”.

„Domnul internat acum la noi susţine că stătea cuminte pe o băncuţă, în timp de în faţa lui a oprit o cunoştinţă cu care vorbise amical cu doar câteva ore înainte.  Acesta din urmă a luat ghioaga şi i-a dat în cap. A dat temeinic, artistic chiar, pe linia mediană, drept pentru care pielea de pe fruntea pacientului i-a fost cusută”.

„Bătaia i-a zdruncinat olecuţă creierii, iar acum este internat, în perioada de refacere. Aşteptăm să se întoarcă la Brăneşti, să se pupe din nou cu agresorul, în cadrul ciclului descris de moraliştii francezi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

Citit 1902 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.