Spitalele gălăţene, bolnave la prevenirea incendiilor

Spitalele gălăţene, bolnave la prevenirea incendiilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dacă la Psihiatrie pompierii au găsit stingătoarele gata de atac, la Spitalul TBC nu există de nici unele *

Spitalul de Psihiatrie (FOTO 1) – nota 10 la anti-incendiu

În sfârşit, a venit şi vremea surprizelor plăcute. După dezastruoasele concluzii de marţi, trase în urma verificărilor făcute de pompieri la Spitalul Judeţean, iată că miercuri, la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, situaţia a fost diametral opusă.

Căpitanul Eugen Chiriţă (FOTO 3), purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi: „Stingătoarele – cele vechi - erau verificate şi în stare de funcţionare, spitalul cumpărând între timp şi stingătoare noi”.

„Toate măsurile de prevenire a incendiilor erau conforme cu specificul spitalului: aerele condiţionate sunt poziţionate foarte sus în saloanele pacienţilor, la peste trei metri înălţime, iar instalaţia electrică este nouă, deşi clădirea este foarte veche”.

„Hidranţii sunt funcţionali, ca şi rezerva de apă, iar centrala termică are valve electrice de închidere în cazul unor pierderi de gaz. De asemenea, şi iluminatul de siguranţă a fost constatat ca fiind bine întreţinut”.

Singurul punct nevralgic în ordinea Spitalului de Psihiatrie a fost amplasarea stingătoarelor doar în birourile doctorilor sau în camera de gardă: „Medicii ne-au explicat că bolnavii aruncaseră cu stingătoarele în trecut, provocând stricăciuni”, a explicat căpitanul Chiriţă faptul că ISU nu a amendat această situaţie.

TBC-ul (FOTO 2)  pică la analiza ISU

La polul opus, Spitalul TBC „Sfântul Spiridon” nu avea, conform declaraţiilor căpitanului Eugen Chiriţă, nici măcar uşile cu deschidere în exterior, lucrările de consolidare lăsând uşile cu vechea deschidere către interior.

„În acest sens au fost date avertismente firmelor SC Armat SRL, SC Vâlceana, SC Loconfort – toate responsabile de lucrările de consolidare prost făcute, dar şi Consiliului Judeţean Galaţi, proprietarul clădirii şi ordonatorul de credite”.

Nici măcar acoperişurile spitalului, de la pavilioanele bolnavilor, nu prezintă siguranţă: „Sunt făcute din şarpantă de lemn şi nu au fost ignifugate”, spune reprezentantul ISU. Printre alte nereguli descoperite este şi cea a hidranţilor interiori şi exteriori, care nu au asigurată rezerva de apă.

Azi urmează la control Spitalul de Copii „Sfântul Ioan”, din Galaţi, Spitalul din Iveşti, Spitalul din Tecuci şi Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Paracheva”.

Citit 1225 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.