A încetat din viață Vasile Cristea, președintele Asociației Sporting Club Galați

A încetat din viață Vasile Cristea, președintele Asociației Sporting Club Galați
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Comunitatea persoanelor cu dizabilități din România l-a pierdut pe unul dintre cei mai activi membri ai săi. Vasile Cristea, președintele Asociației Sporting Club Galați, a încetat din viață luni, 30 ianuarie.

Prin asociația pe care a condus-o în ultimii 31 de ani, Vasile Cristea a militat pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, a organizat numeroase competiții sportive și s-a implicat în aducerea de echipamente și de dispozitive special destinate persoanelor cu handicap. Anunțul morții a strâns numeroase mesaje de condoleanțe și de susținere pentru familie, pe rețelele sociale.

În ciuda handicapului de care suferea încă din copilărie, Vasile Cristea dădea mereu impresia unui optimist. Într-un interviu pentru ”Viața liberă”, președintele Sporting Club Galați spunea că ”viața merită trăită și dintr-un scaun cu rotile, și mergând într-o cârjă, și ajutându-te de o proteză. Când cineva vrea să mă ajute, dar e un lucru pe care eu simt că pot să-l fac, îi cer scuze, îi mulţumesc pentru intenţie şi refuz. Atâta timp cât mai pot, rog să fiu lăsat să mă descurc”.

Vasile Cristea era născut pe 2 februarie 1957, în satul Corni. Dincolo de activitatea la asociaţie, a fost și vicepreşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic şi reprezentant al persoanelor cu dizabilităţi locomotorii în cadrul Consiliului Naţional al Dizabilităţii. Prin asociația pe care a condus-o a ajutat peste 600 de persoane să ducă o viață cât mai apropiată de normal.

Sincere condoleanțe familiei!

Citit 3660 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Februarie 2023 11:35

2 comentarii

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.