Începe simularea judeţeană a Evaluării Naţionale

Începe simularea judeţeană a Evaluării Naţionale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Peste 4.500 de elevi de clasa a VIII-a din judeţul Galaţi sunt aşteptaţi marţi, 7 februarie, la simularea examenului de Evaluare Naţională. Prima probă va fi la Limba şi literatura română, urmând ca miercuri, 8 februarie, să se desfăşoare simularea testului la Matematică. Rezultatele vor fi anunţate pe 28 februarie.

"4.507 elevi avem înscrişi la începutul anului şcolar în clasa a VIII-a, dintre care nu ştim câţi se vor prezenta la probe. Avem şi 63 de copii care vor da simularea în condiţii speciale. Subiectele vor fi deschise la ora 9,00, iar elevii trebuie să fie prezenţi în săli cel târziu până la ora 8,30, exact ca la examen", declară inspectorul şcolar general-adjunct Florin Andronic, preşedintele Comisiei judeţene.

Acesta susţine că subiectele au fost concepute în două variante, de echipe de profesori cu experienţă, verificare de alte două echipe, secretizate, astfel încât rezultatele să aibă o cât mai mare obiectivitate. "Vrem să ştim şi noi şi elevii în ce stadiu suntem cu învăţarea pentru examen, care sunt problemele. Apoi va urma şi simularea naţională din martie, când vorm vedea nivelul pe care îl au elevii atunci. E important să identificăm problemele din timp, astfel ca la examenul din vară să avem rezultate cât mai bune", a mai explicat Florin Andronic.

Acesta a mai spus că s-au organizat centre de simulare la unităţile cu personalitate juridică, iar elevii vor fi aduşi la probe cu microbuzul şcolar. Corectarea se va face de către doi profesori, cel de la clasă şi încă unul. "Acolo unde nu sunt două cadre didactice de Română sau Matematică în şcoală, am cuplat unităţi apropiate și corectarea se va face de către doi profesori de la instituţii diferite", a mai adăugat inspectorul general-adjunct.

Citit 5178 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2023 09:35

1 comentariu

  • Luni, 06 Februarie 2023 14:40
    37.251.223.***
    Posibile intrebari la evaluare:
    1. La cate taptap uri , fallowers, hastaguri, trandafiri pot castiga 1€?
    2. Cum schimb culoarea parului pe instagram
    3. Cum aflu pe cine urmareste el/ea pe fbuci
    Uraaa, toti elevii sunt de zece cu felicitari!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.