Cursuri de italiană cu o profesoară venită să studieze munţii Măcin

Cursuri de italiană cu o profesoară venită să studieze munţii Măcin
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Carla Alexa Dodi este lectorul de limbă și literatură italiană venit la Galați pentru a-i împrieteni pe filologi, studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Litere din cadrul Universității „Dunărea de Jos”, cu limba lui Dante, Petrarca și Boccaccio.

Cadru didactic și jurnalistă pasionată de geografie și călătorii, Carla Dodi are un doctorat în literatură comparată, susținut în Franța la Universitatea Paris IV - Sorbonna. A lucrat mulți ani ca fotograf și jurnalist freelancer și a scris la numeroase reviste din Italia, Franța, Anglia. Aventura în lumea predării a început în Egipt, la Universitatea din Cairo, acolo unde Carla i-a inițiat pe studenți, timp de cinci ani de zile, în tainele limbii și culturii italiene. După această experiență, s-a întors în Italia, pentru a susține câteva examene și a revenit ca profesor de limbă și literatură italiană mai întâi în Iași, La Facultatea de Litere din cadrul Universității „Al. I. Cuza”, unde a predat studenților, timp de trei ani, iar acum la Galați, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Carla vorbește fluent engleza și franceza, iar în prezent învață limba română. „Mama mea este cadru didactic și nu mă așteptam să îi calc pe urme, dar am descoperit că îmi place să studiez limba și literatura, apoi să o predau”, spune Carla Alexa Dodi.

A doua pasiune, cea pentru drumeție, a adus-o mai aproape de munții Măcin, pe care îi cercetează acum și în calitate de absolventă a Facultății de Geologie.

Carla Alexa Dodi predă limba și literatura italiană studenților interesați de la toate programele de licență și masterat din cadrul Facultății de Litere și spune că dorește să înceapă, la Galați, un masterat pe geografie sau științe și mediu. Din semestrul al doilea, cursurile se adresează și cadrelor didactice de la UDJG, și, dacă există cerere, se pot organiza, prin Departamentul de Formare Continuă și Transfer Tehnologic (D.F.C.T.T.) din cadrul Universității, și pentru publicul larg.

Citit 2025 ori Ultima modificare Marți, 28 Martie 2023 09:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.