Parcare provizorie pentru TIR-uri, amenajată cu 1,57 milioane de lei

Parcare provizorie pentru TIR-uri, amenajată cu 1,57 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Nu mai puțin de 1.572.971 de lei va plăti Primăria municipiului Galați firmei Obercons Comp pentru execuția lucrărilor de amenajare a unei parcări pe strada Macului nr. 1. Cel puțin așa reiese din datele de atribuire a contractului, pe portalul achizițiilor publice. Termenul de realizare este scurt - 60 de zile, motiv pentru care am solicitat administrației locale să ne spună cui îi este destinată această parcare.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, va fi o parcare provizorie destinată TIR-urilor, în special celor care vin din Ucraina. Autoritățile s-au gândit la o astfel de soluție încercând să evite ambuteiajele sau traficul gâtuit de pe arterele orașului. Parcarea va fi amenajată pe o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați și va fi doar pietruită, fără a oferi și alte facilități.

În viitor, când nu va mai fi necesară, pe acest amplasament va fi amenajat un depozit al Primăriei.

Citit 2792 ori Ultima modificare Marți, 21 Martie 2023 09:27

2 comentarii

 • postat de Robert
  Miercuri, 22 Martie 2023 08:53
  80.24.237.***
  Parcare camioane (nu tir-uri) si fara macar un punct sanitar? Pai dupa o noapte de odihna, unde-si fac nevoile soferii? Ne putem imagina ce peisaj va fi imprejur.
  Dar asa cum spune Mihnea, important e sa prinda contractul, ca apoi, Dumnezeu cu mila.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Vineri, 17 Martie 2023 18:46
  5.13.162.***
  Obercons Comp - Asocierea Constructa Mecanique lucrare castigata si NEEXECUTATA de “Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri, drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră”, in valoare 4.184.724,46 de lei fără TVA, vezi ”https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/158481-amenajarea-drumului-prin-curtea-politiei-de-frontiera-s-a-scumpit”.
  Firme interesate de proiectare și execuție a investiției nu ducem lipsa (balta are peste), dar pana nu se ajunge la suma dorita de viitorii castigatori NU se trece la pasul 2 (semnarea contractului), ulterior proiectare si executie. Spun semnarea contractului pentru ca au mai fost contracte semnate SI ATAT. Iar termenul si pretul contractat NICIODATA NU SE RESPECTA, se gasesc o multime de portite pantru ca doar politicienii au facut legile si regulamentele dupa cum au interesele. Clauze de penalizare pentru NERESPECTAREA clauzelor contractuale NU EXISTA cel putin la Galati.
  0
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.