Subcomisarul Dănuţ Lefter – noul şef al Poliţiei Galaţi

Subcomisarul Dănuţ Lefter – noul şef al Poliţiei Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Daniel Miron şi Doru Geru, – adjuncţii ai şefului Inspectoratului *

De 12 ani în cadrul Poliţiei Galaţi, noul inspector-şef, subcomisarul Dănuţ Lefter, este absolvent al Academiei de Poliţie din anul 1998, precum şi al Facultăţii de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, Galaţi (în anul 2005).

La 35 de ani, Dănuţ Lefter este al doilea cel mai tânăr şef al IPJ, după fostul inspector-şef Daniel Miron (33 de ani).

Şase candidaţi, patru dosare

Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi: „Începând din 1998 până în 2003, Dănuţ Lefter a lucrat în cadrul Serviciului Investigare Fraude. Din 2003 şi până ieri, subcomisarul a activat în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Galaţi, unde ocupa funcţia de şef Serviciu de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor”.

„Numai 4 din cei 6 candidaţi înscrişi iniţial în concursul privind ocuparea postului de inspector-şef al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi au participat la examenul susţinut ieri, la Inspectoratul General al Poliţiei Române”, a comunicat inspectorul Robert Drăguşanu, IGPR.

Adjuncţii şi responsabilităţile lor

În acest moment, adjuncţii noului şef, sunt, la rândul lor, foşti şefi ai Poliţiei Galaţi: numit interimar în locul lui Daniel Miron, fost comandant, comisarul Doru Geru a revenit începând de ieri în poziţia secundă în cadrul IPJ.

De asemenea, destituit prin ordin al IGPR din funcţia de comandant, comisarul Daniel Miron este numit adjunct din luna august a acestui an, în locul fostului titular, Daniel Mergeanu, detaşat la Bucureşti.

Dacă în responsabilitatea comisarului Doru Geru cad Serviciul de Ordine Publică şi Poliţia Rutieră, adjunctului Daniel Miron îi revin Investigaţiile Criminale, Investigaţiile Fraude, Serviciul de Arme şi Muniţii.

Citit 4813 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.