Service auto transformat în scrum

Service auto transformat în scrum
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pagube de 118.000 de euro *

Un scurt circuit produs la un BMW proaspăt şlefuit şi pregătit să fie vopsit a transformat Expert Auto Service – o investiţie de 100.000 de euro - într-o scrumieră afumată. Sâmbătă seara, la ora 22,14, pompierii interveneau în forţă, cu trei autospeciale, pentru stingerea unui incendiu care putea provoca explozii devastatoare.

Plasat pe Drumul Naţional 26, între Galaţi şi Vânători, pe partea dreaptă a şoselei, service-ul auto avea pregătite în hală - la momentul declanşării incendiului - patru maşini gata să fie reparate.

Căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi, declară:

„Deşi nimeni nu muncea sâmbătă seara în hală, bateriile maşinilor erau în continuare alimentate, altfel s-ar fi produs resetarea computerelor de bord”.

„Din acest motiv – că maşinile erau în continuare alimentate – s-a putut produce scurtcircuitul la un BMW datând din anul 2004, în valoare de 15.000 de euro”.

„În ciuda faptului că nu avea cheia în contact, se suspectează că o scurgere de apă la un sistem al maşinii ar fi putut declanşa scânteia. Am făcut verificări, iar cheia maşinii era la panou, nu în contact. Maşina a ars în totalitate, proprietarul ei având, din fericire, asigurare”.

Intervenţia paznicului - vitală

Tot în hala service-ului se afla, alături de alte două maşini care nu au fost afectate de flăcări, şi un Volkswagen Passat, „copt” şi el de 2-3.000 de euro, conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt.

Deşi service-ul auto s-a ales cu pagube semnificate – 100.000 de euro – intervenţia promptă a pompierilor a limitat efectele dezastrului, explică Eugen Chiriţă:

„La faţa locului, în momentul declanşării focului, paznicul a observat că trapele de aerisire s-au deschis automat – sistemul fiind programat să acţioneze astfel în cazul depistării unor temperaturi ridicate. Dacă ar fi avut şi senzori de fum, service-ul ar fi avut, probabil, pagube mai puţine, pentru că s-ar fi putut acţiona şi mai repede. Administratorul Ovidiu Ştefănescu a garantat însă că va monta şi aceste dispozitive”.

Trei autospeciale, maşina descarcerării – sosită pentru iluminarea zonei - 20 de subofiţeri şi doi ofiţeri au intervenit timp de 30 de minute pentru lichidarea focului:

„A ajutat şi faptul că paznicul intervenise cu stingătoarele din dotare, limitând aria de extindere a focului”, încheie purtătorul de cuvânt.

Partea bună este că focul din service nu a făcut victime omeneşti. Totuşi, din nefericire, incendiul de pe DN 26 nu a fost decât primul dintr-o seară de sâmbătă care a stat sub semnul focului.

Citit 2790 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.