Mizerie într-un adăpost al câinilor fără stăpân (FOTO)

Mizerie într-un adăpost al câinilor fără stăpân (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Unul dintre adăposturile destinate câinilor fără stăpân din municipiul Galați a fost sancționat drastic în urma unui control făcut de Poliție, reprezentanții DSVSA, ai ITM și ai DSP la începutul acestei luni.

Informațiile cum că în padocul cu pricina nu se respectau normele privind îngrijirea câinilor și nici legile prin care se reglementează evidența animalelor au fost confirmate, potrivit organelor de control. De la calitatea mâncării ce urma să ajungă la animale, la felul în care aceasta era depozitată și pregătită, până la evidențele din registre, o gamă largă de nereguli a fost amendată. 

”Au fost constatate nereguli cu privire la situația câinilor cazați în acest adăpost, precum și cu privire la îndeplinirea obligațiilor prevăzute de legislația în vigoare, din sfera de competență a protecției animalelor. Totodată, s-a constatat ca nu sunt respectate condițiile cu privire la spațiile de cazare și calitatea hranei”, a precizat ag. șef. pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. 

Surse din rândul autorităților care au efectuat controale au precizat că una dintre cele mai serioase nereguli constatate ar fi fost aceea că numărul real al animalelor găzduite în padoc ar fi fost cu mult mai mare decât cel evidențiat în documente, fapt care ar fi putut genera nereguli în procedurile de adopție a animalelor. Pentru toate aceste motive, doar Poliția a dat amenzi de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, în timp ce inspectorii sanitar-veterinari au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 de lei. Reprezentanții adăpostului au primit termene de remediere a deficiențelor, îndeplinirea obligațiilor impuse acum urmând să fie stabilită la un viitor control. 

Citit 1285 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2023 12:59

1 comentariu

  • postat de Banul să iasă, viața nu contează
    Luni, 15 Mai 2023 13:12
    109.166.128.***
    La ce să te aștepți, dacă în căminele de bătrâni este mizerie, implicit și-n ''căminele de câini'', mizeria este și mai accentuată, vorba aia, banul să iasă.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.