Şoferii, decimaţi de trecerile pe culoarea roşie

Şoferii, decimaţi de trecerile pe culoarea roşie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 59 de permise ridicate de Rutieră în toată săptămâna trecută *

Cine a vrut să rişte, nu a fost iertat. Săptămâna trecută a fost dedicată de către Poliţia Rutieră Galaţi, împreună cu poliţiile rutiere europene (sub egida TISPOL), operaţiunii SEATBELT - de prevenire a accidentelor grave.

Comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi: „Din totalul celor 168 de persoane sancţionate, 128 au fost şoferi, iar 40 de pasageri. Au fost sancţionaţi pentru că nu purtau centură 11 dintre pasageri de pe locul tradiţional - dreapta faţă, dar şi 29 de pasageri de pe bancheta din spate”.

„Valoarea totală a amenzilor este de 1.000 lei – în cadrul operaţiunii seatbelt, în toată perioada 13-19 septembrie fiind aplicate amenzi valorând 58.800 lei”.

Permise ridicate, certificate retrase şi duium de sancţiuni

Tot de la Rutieră aflăm că pe primul loc al motivelor pentru care au fost ridicate 59 de permise de conducere pe parcursul săptămânii trecute se află trecerea pe culoarea roşie a semaforului (11 situaţii); urmează depăşirile neregulamentare – 10 cazuri, precum şi alcoolul – responsabil pentru luarea a nouă permise.

Surprinzător, factorul viteză este codaş, doar doi pasionaţi rămânând fără permis din acest motiv.

Au fost retrase şi 71 certificate de înmatriculare, fiind date 469 sancţiuni pentru viteză şi 44 pentru discuţiile la mobil în timpul mersului.

Opririle neregulamentare au făcut 144 de „victime”, 65 de şoferi de maxi-taxi fiind şi ei vizaţi de sancţiuni.

În final, 10 şoferi au fost prinşi şi sancţionaţi pentru că nu avea asigurarea obligatorie RCA.

Citit 1634 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.