Spărgătorii de locuinţe – după gratii

Spărgătorii de locuinţe – după gratii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nicu Cava, de 42 ani, Viorel Mândrescu, de 39 ani, Marian Roman de 42 ani şi Vasile Mihalcea de 41 ani - suspecţi în alte 20 de jafuri, toate spargerile fiind comise în Galaţi * Ultimul dintre ei este cercetat în libertate *

Nu unul, ci 26 de jafuri au lovit familiile gălăţenilor, începând din luna noiembrie 2009. Toate având ca numitor comun modul de operare – forţarea unei ferestre de la parter.

Coşmarul pare să fi ajuns însă la sfârşit – trei dintre autorii a cinci spargeri (restul urmând să fie dovedite) sunt deja în arestul Poliţiei Galaţi.

13 septembrie – zi cu ghinion. Pentru hoţi!

Un gălăţean în vârstă de 66 ani a sesizat la începutul săptămânii trecute faptul că în perioada 9-13 septembrie 2010 cineva a spart apartamentul fiului său, apartament situat la parterul unui bloc din oraşul nostru.

Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi, explică: „În casă s-a pătruns prin forţarea unei ferestre, din interior dispărând mai multe bunuri şi suma de 1.000 euro, paguba totală fiind de 10.000 lei”.

Prăzile favorite – bijuterii, băutură, laptopuri

Plecând pe urmele spărgătorilor, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale i-au identificat ca suspecţi pe gălăţenii Nicu Cava, de 42 ani, Viorel Mândrescu, de 39 ani, Marian Roman de 42 ani şi Vasile Mihalcea de 41 ani, toţi cu antecedente penale.

Astfel, oamenii legii au găsit - în cadrul descinderilor şi percheziţiilor la locuinţele suspecţilor şi a anumitor persoane din anturajul lor - mai multe bunuri (sticle cu băutură, unelte de pescuit, bijuterii, unităţi de calcul), a căror provenienţă nu a putut fi justificată. Toate aceste bunuri au fost ridicate în vederea cercetărilor.

20.000 lei – valoarea totală a pagubelor

„Probele au arătat că cei patru sunt suspecţi de spargerea reclamată de sexagenarul gălăţean, dar şi de alte cinci furturi din locuinţe. Jafurile fuseseră comise în perioada 31 august - 10 septembrie 2010, având toate acelaşi mod de operare - forţarea geamului -, prin care s-a creat o pagubă totală de 20.000 lei, din care a fost recuperată doar 30 la sută”, încheie purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Conform surselor, în afară de cele cinci jafuri ai căror autori au fost dovediţi, cei patru sunt suspecţi în alte 20 de cauze, toate spargerile fiind comise în Galaţi, începând din noiembrie anul trecut. În acest sens, cercetările Poliţiei continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor patru.

Paza bună…

Primii trei suspecţi au fost arestaţi preventiv pe o durată de 29 de zile, iar pentru Vasile Mihalcea instanţa a luat măsura interzicerii părăsirii localităţii pentru 29 de zile.

Între timp, gălăţenii pot răsufla – măcar un pic! – uşuraţi. După care ar face bine să se grăbească, să închidă ferestrele, să facă rapid inventarul lucrurilor din casă şi să-şi mute banii lichizi la bancă. Paza bună nu poate să strice şi, vorba românului înţelept, „nu se ştie niciodată”!

Citit 2755 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.