Greva continuă. Angajații din învățământ, din nou în stradă, la Galați (VIDEO)

Greva continuă. Angajații din învățământ, din nou în stradă, la Galați (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Incertitudinea planează încă peste elevii din Galați. Deși mulți profesori au încheiat greva și s-au întors la catedră, peste 70% din ei refuză încă să intre în clase

Liderii celor trei sindicate gălățene spun că principalul motiv care i-a determinat pe unii să renunțe este cel financiar. În aceste zile angajații din învățământ primesc fluturașii de salariu și constată că opt zile din luna mai și încă două din iunie nu vor fi plătite. Un alt motiv este acela că pentru absolvenții de gimnaziu și liceu trebuie încheiată situația școlară acum și organizate evenimente festive. Sunt și cadre didactice care au chemat copiii din anii terminali la școală, pentru a recapitula și a consolida materia necesară examenelor care bat la ușă. Cu toate acestea însă, cei mai mulți dintre angajații din învățământ rămân în continuare în grevă, deși sunt deja de trei săptămâni departe de catedră și de elevi.  

Vicepreședinta SIP Galați, prof. Nicoleta Ivan, ne-a vorbit despre programul următoarelor zile. „Mâine (joi, 8 iunie), la cererea colegilor, vom ieși din nou în stradă la Galaţi, iar vineri vom merge la București, unde vom participa la mitingul organizat pe plan național”, ne-a spus aceasta, în cursul zilei de miercuri, după consultări cu colegii săi, membri de sindicat. Aceasta ne-a povestit cazurile care i-au determinat pe unii colegi de-ai să își schimbe opțiunea în ceea ce privește greva, însă a spus că se află permanent în legătură cu toţi cei pe care îi reprezintă în fața guvernanților.

Inspectoratul Școlar Județean monitorizează zilnic situația

Profesorul Adrian Silivestru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galați, ne-a spus că este alături și de colegii săi care fac grevă, dar și de ceilalți angajați care deja au renunțat. Acesta a făcut apel la elevii de clasele terminale și la părinți să își păstreze calmul, fiind convins că lucrurile în învățământ se vor așeza favorabil de ambele părți. „Trecem printr-o perioadă delicată în acest zile, dar am experiența anilor din urmă, când s-au făcut greve de asemenea amploare în învățământ și când, totuși, lucrurile s-au rezolvat și examenele naționale s-au desfășurat conform graficelor și fără incidente. Așa că fac apel la elevi să continue temeinic aprofundarea materiei, la părinți să fie calmi și să-și susțină copiii și la colegii mei profesori să se întoarcă la școală atunci când consideră ei că este momentul. Nu pot, însă, să nu afirm că, dacă, în zilele următoare, reprezentanții sindicatelor ar pica la o înțelegere cu guvernanții și greva s-ar opri astfel, profesorii ar avea timp să încheie situațiile și examenele se vor desfășura normal”, a mai zis acesta.

Citit 2624 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2023 03:47

7 comentarii

  • postat de Maria M
    Joi, 08 Iunie 2023 12:30
    109.166.134.***
    Sa faca greva in vacanta de vara! Le convine? Nu... Atunci se plimba gratis prin tabere si excursii si sunt si platiti. Sa nu mai amintim de pandemie, cand luau banii fara sa faca mai nimic... Online... Aia nu e carte. De aceea avem atatia analfabeti si atatia tineri cu diplome de facultate care nu stiu sa scrie corect romaneste! De fapt, sunt si cadre didactice care scriu cu greseli gramaticale! Doar profesorii batrani, csre se apropie de pensie isi mai respecta meseria si stiu sa scrie corect! Pentru ca in comunism se facea selectie si carte serioasa. Ati pierdut din popularitate,regret.
    0
    0
  • postat de Vasile
    Joi, 08 Iunie 2023 11:38
    86.124.202.***
    Aproape50% din cadrele didactice nu au ce caută in învățământ!!!!Nu au pregătirea necesară, sunt acei suplinitori care au intrat cu nota 5 in învățământ! Ceilalți 59% fac in general si meditații pe bani buni si nedeclarați !( sa arate cineva o chitanța de plata la meditații)Si atunci dați-le salarii ! Pentru ce? Dacă au salarii predau mai bine? La munca dragi profesori!
    0
    0
  • Joi, 08 Iunie 2023 10:04
    95.76.59.***
    Ramai fara cuvinte cand vezi nepasarea fata de "obiectul muncii" - elevi si viitorul aceestora. Doamna sip vorbeste de colegii lideri sindicali, profesori suplinitori.
    Mai vor respect precum in Japonia sau alte tari. De ce nu spun ca in Japonia profesorii nu au doua luni de conceddiu platit, prestand munca in folosul elevilor si scolilor (curatenie, vopsit, reparat cladiri si mobilier...etc). Da din acest motiv sunt respectati, nu pentru postari pe facebook din Marbela, Dubai sau Bali!
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Joi, 08 Iunie 2023 09:27
    5.13.169.***
    @Gina... asta este exemplul neamului nostru de traista! Dezibina si cucereste! Nonvalori! Manelisme! Umor de mahala! Pacanele... covrigarii si farmacii! Hai cu mici si cu bere, asa fac hotii averea!

    Lipsa educatiei al acestui neam... ne arata unde suntem: la coada UE... practic suntem in UE doar cu tratate si nume... atat! Marlania este tot la ea acasa! VREM O TARA CA-N AFARA? SUNTEM CAPABILI SA NE AUTOEDUCAM MACAR IN AL 12 LEA CEAS???
    0
    0
  • postat de altos
    Joi, 08 Iunie 2023 08:12
    5.2.209.***
    ............''Așa că fac apel la elevi să continue temeinic aprofundarea materiei, la părinți să fie calmi și să-și susțină copiii....''
    cu cine mai neica sa aprofundeze materia daca profesorii fac parada modei pe trotuare? Daca elevii aprofundeaza singuri, noi parintii trebuie sa fim calmi ca doar ce conteaza un an pierdut din viata copilului meu? Sa va fie rusine ca va bateti joc de ei chiar cand au de trecut un prag in viata. Aia stau la barfe ca se intalnesc rar iar acum e momentul prielnic ca e soare si cald! De ce nu stati in greva in ianuarie pe viscol, sa demonstrati atunci hotarare.
    0
    0
  • postat de Gina
    Miercuri, 07 Iunie 2023 22:37
    5.13.155.***
    Nene care ești tu. Să îți fie ție rușine?
    Când tagma profesorilor se ridică împotriva conducătorilor , hoți dovediți,
    tot ei sunt de vină?
    Să ne ducem cu toții la fund pentru că suntem cu toții proști, așa- i?
    0
    0
  • postat de sa va fie rusine
    Miercuri, 07 Iunie 2023 21:18
    89.39.81.***
    ei nu vor la munca...e nasol. mai bine in strada....fluiera , se distreaza si primesc ordine de la sefii de sindicat. stiu ca aveti copiii ca mijloc de santaj dar cred ca ministerul invatamintului trebuie sa va puna la teste, concursuri pe post si sa de-a afara rapciuga dintre voi...daca mai vreti servici...poate aveti bani adunati si nu va intereseaza pe o perioada serviciu...poate zicet ca de acuma aveti fara numar la meditatii, ca doar v-ati batut joc de ore.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.