Ziua Drapelului Național, sărbătorită la Galați

Ziua Drapelului Național, sărbătorită la Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Luni, 26 iunie, Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită, mai întâi, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, unde chiriarhul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de sfinţire a Drapelului, în prezenţa autorităţilor locale şi a credincioşilor.

La finalul ceremoniei religioase, Drapelul a fost înmânat prefectului de Galaţi, care l-a oferit, la rândul său, gărzii portdrapel.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre însemnătatea celor trei culori ale Drapelului şi despre modul în care acest simbol al naţiunii române trebuie păstrat, cultivat şi transmis cu sfinţenie din generaţie în generaţie.

De la Catedrala Arhiepiscopală, Drapelul Naţional a fost purtat de către militari, în procesiune pe strada Domnească, spre Piaţa Tricolorului din Grădina Publică. Acolo, în prezenţa oficialităţilor locale, a cadrelor militare, preoţilor şi a multor gălăţeni, a avut loc ceremonia de arborare a Drapelului Naţional, prin prezentarea onorului, evocarea însemnătăţii acestei zile, binecuvântarea Drapelului, înălţarea pe catarg a Tricolorului şi intonarea Imnului de Stat al României.

Ceremonialul s-a încheiat cu un moment artistic susţinut de Fanfara "Valurile Dunării" şi de artişti din cadrul Centrului Cultural "Dunărea de Jos" din Galaţi.

Citit 1277 ori Ultima modificare Joi, 29 Iunie 2023 12:14

2 comentarii

  • postat de marr
    Marți, 27 Iunie 2023 21:38
    86.124.200.***
    Au o Strategie ...ce stiti voi . Ei economisesc banii , strang leu pe leu si cu aia fac o MEGA-Investitie de iti cad caramizile'n cap cand treci prin zona . Eventual tre' facuta o licitatie ptr Lucrare ..nu-i chiar asa de SIMPLU , nu ?!
    Apropo , asa ca o chestie diversa , s-a mai auzit ceva de Li
    0
    0
  • postat de MIMI
    Marți, 27 Iunie 2023 06:41
    86.124.202.***
    Primaria dă în continuare semne de NEPĂSARE si dacă te uiti bine nu au măcar 35 lei să cumpere vopsea albă să vopsească catargul ăla RUGINIT de timp !!!Nu mai vorbim de BURUIENILE care au năpădit orasul.....nu mai vorbim de gropile din asfalt sau de ȘANTUL ăla din Tiglina 1, pe str Regiment 11 Siret
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.