A crescut numărul de locuințe date în folosință la Galați

A crescut numărul de locuințe date în folosință la Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În primul trimestru al anului 2023, în județul Galați au fost date în folosință 345 de locuințe, rezultă din informațiile prezentate de Direcția Județeană de Statistică (DJS). Potrivit acestor date, față de primul trimestru al anului 2022, numărul de locuințe date în folosință a crescut, per ansamblu, cu 52 de unități.

Dacă este să ne raportăm la mediile de rezidență, se constată că ritmul construcției de locuințe în mediul urban este mai rapid decât cel din mediul rural. Mai mult, spre deosebire de locuințele la oraș, numărul de locuințe construite "la țară" a fost în scădere. Astfel, dacă în primul trimestru al anului trecut, în mediul rural au fost construite 140 de locuințe, în primul trimestru al acestui an au fost construite doar 113 locuințe. În schimb, în mediul urban, dacă în prima parte a anului trecut s-au construit 153 de locuințe, în primul trimestru al acestui an au fost date în folosință 232 de locuințe.

O explicație a acestei evoluții este și aceea că, în mediul urban, locuințele sunt parte a unor proiecte mai ample ale dezvoltatorilor imobiliari, în timp ce în mediul rural, noile locuințe reprezintă în general inițiative individuale.

Pe medii de rezidenţă, locuințele construite în mediul urban au avut în primul trimestru al acestui an o pondere de 67,2 la sută din totalul locuințelor construite în județul Galați, față de 52,2 la sută în aceeași perioadă a anului trecut.

Citit 529 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iulie 2023 09:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.