UPDATE: Arestați pentru 30 de zile după ce au furat portofele în mijloace de transport. Bătrânii erau principala țintă (VIDEO)

UPDATE: Arestați pentru 30 de zile după ce au furat portofele în mijloace de transport. Bătrânii erau principala țintă (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE 21 IULIE:  În urma prezentării la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați și, ulterior, la Judecătoria Galați, de joi, 20 iulie, a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile a celor doi bărbați.


Doi bărbați, în vârstă de 56, respectiv, 46 de ani, au fost arestați după ce au furat portofelele mai multor vârstnici, în mijloacele de transport în comun. Cei doi, ambii din Brăila, au fost identificați în urma activităților de cercetare efectuate de polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale din cadrul Secției 2 Poliție Galați.

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, au fost efectuate activități specifice, în vederea probării activității infracționale. Astfel, miercuri, 19 iulie, bărbații au fost prinși în flagrant delict, după ce ar fi comis alte două fapte, cu același mod de operare, în municipiul Bacău. Ambii au fost imobilizați, iar, după efectuarea controlului corporal și al mașinii, au fost conduși la sediul Secției 2 Poliție Galați, în vederea audierii și continuării actelor procedurale de cercetare. Oamenii legii au depistat în urma controlului atât articole vestimentare folosite la comiterea faptelor de furt, cât și 1.000 de euro și 2.000 de lei, bani care ar fi fost obținuți în acest mod.

Totodată, din cercetări a reieșit cei doi ar fi săvârșit același gen de fapte în municipiul Galați, în cursul lunii noiembrie 2022, cercetările urmând a fi continuate în acest sens, în vederea stabilirii participației la comiterea faptelor și luării măsurilor legale care se impun.

În urma audierilor și administrării materialului probator, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane, care au fost încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați. Joi, 20 iulie 2023, persoanele reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Pe lângă suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, acțiunea din data de 19 iulie 2023 a beneficiat și de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Bacău și Vrancea.

Media

Citit 1335 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2023 11:45

1 comentariu

  • postat de Iancu Jianul
    Joi, 20 Iulie 2023 11:03
    5.13.200.***
    Pestii mari nu apar NICIODATA! Sa vad si eu conturile lui dragnea , udrea, basescu fiicele si chiar tasu POPRITE, iar banii illiciti cheltuiti TRANSPARENT! Sa vad furturile lui nastase bombonel etc. NICIODATA! Faci puscarie si ramai cu banii... PUTEREA EXEMPLULUI SA FII HOT IN romania!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.