Fallulah din Balcani

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Maratonul diplomatic româno-belgian: Românul Ilie Roşu va alerga duminică, 10 octombrie, în cadrul maratonului de la Bruxelles, organizat cu prilejul împlinirii în acest an a 130 de ani de relaţii româno-belgiene. Atletul român va alerga cei 42 de kilometri ai cursei purtând în mâini drapelul României şi pe cel al Belgiei.

* Teatrul Bulandra, la Shanghai: Actorii Teatrului Bulandra prezintă în premieră, pe scena Pavilionului României la EXPO 2010 Shanghai, spectacolul „The Line, Oraşul Încotro?”. Piesa de teatru-dans, pe tema „Un oraş mai bun, o viaţă mai bună”, a fost realizată special pentru participarea României la expoziţia mondială.

Reprezentaţia constă în 30 de minute de spectacol non-verbal şi reflecţii asupra contrastelor oraşului contemporan. Este o colaborare între regizorul Alexandru Darie, compozitorul Adrian Enescu, scenograful Octavian Neculai, scenariu Oana Turbatu, coregrafie Cosmin Manolescu, imagine şi montaj Iustin Romanescu. În spaţiul expoziţional al Pavilionului are loc în aceeaşi perioada expoziţia „Play Space”, realizata de arhitectul Adrian Neculai.

* Festival Internaţional al Filmului în Islanda: Lungmetrajul „Morgen”, în regia lui Marian Crişan, a primit premiul „The Church Of Iceland” în cadrul Festivalului Internaţional al Filmului de la Reykjavik (RIFF 2010), ce s-a desfăşurat în capitala Islandei.

* Turneul artistei româno-daneze Fallulah: Artista româno-daneză Fallulah (Maria Apetri) va susţine în perioada 1 - 31 octombrie o serie de concerte în mai multe oraşe din Danemarca, în cadrul turneului său de toamna.

Maria Apetri, cunoscută ca o reprezentantă a rock-ului şi folk-ului dansant este născută dintr-un tată român şi o mamă daneză, familie de artişti care a dezvoltat de-a lungul timpului o adevărată pasiune pentru specificul muzicii şi dansului din Balcani.

Tatăl era coregraf şi mama dansatoare. Spectacolele artistei Fallulah sunt considerate de public un fel de punte de legătură în Balcani şi Broadway.

Citit 639 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.