Povestea badantei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ştefan Hruşcă, membru onorific al ACRUPO din Canada: Association of Canadian Romanian University Professors in Ontario, ACRUPO, le va conferi, pe 5 noiembrie,  titlul de membru onorific deputatului Mircea Lubanovici, deputat pentru românii din diaspora, şi artistului Ştefan Hruşcă.

* Monseniorul Vladimir Ghika, la Paris: Asociaţia pentru Beatificarea Monseniorului Vladimir Ghika organizează în perioada 9-10 octombrie, la Paris, un sfârşit de săptămână dedicat Monseniorului, pentru a-i face (re)cunoscută în metropola franceză viaţa, opera şi spiritualitatea.

* Povestea actriţei românce din „La ballata della badante elettrica”:

Îngrijitoarea străină din familiile italiene, aşa-zisa „badante”, a devenit personaj principal într-o piesă de teatru intitulată „La ballata della badante elettrica”, care se joacă în toate oraşele Italiei.

Actriţa care interpretează rolul badantei chiar a muncit astfel. Este o româncă în vârstă de 31 de ani, Elena Sava, absolventă a Facultăţii de Teatru din Târgu Mureş, care a emigrat în Italia acum trei ani. A renunţat la statutul de actor la teatrul din Piatra Neamţ, unde fusese repartizată, şi a luat-o de la zero la Roma.

După moartea mamei, Elena a descoperit că nu poate trăi din salariul mizer de la teatru şi a decis să emigreze. În primele luni a făcut curăţenie într-un bar, apoi a îngrijit un bătrân aproape centenar, după care a făcut un curs de consultant financiar şi a reuşit să se angajeze.

Dacă nu o ajuta sora ei, nu avea astăzi o viaţă decentă. Anul trecut, Elena a avut primul contact cu lumea teatrului la Roma. A venit la un eveniment organizat de către o asociaţie culturală română, la Passo Scuro, unde a fost invitată şi scriitoarea Laura Masielli, autoarea „Badantei Electrice”.

Aşa a aflat că se caută o actriţă româncă pentru acest rol. De aproape doi ani, spectacolul se joacă în toată Italia, iar ea este plătită ca actor profesionist.

* Sofia Vicoveanca la Londra: Cântăreaţa de muzică populară Sofia Vicoveanca va susţine duminică, 10 octombrie, ora 19:00, un concert la Clubul Unique din Londra.

Citit 963 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.