Mioriţa moare interjudeţean

Mioriţa moare interjudeţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Strivit în bătaie de alţi doi ciobani-confraţi, Ion Olteanu a fost ţinut în comă, la stână, fără îngrijiri medicale * Totul - timp de patru zile * Când a văzut că starea ciobănaşului vasluian se înrăutăţeşte, patronul l-a aruncat în drum *

Exact ca în filosofica baladă, ciobănaşul moldovean a fost ucis de alţi doi ciobani. De aici, scenariul nu se mai respectă.

Nici unul dintre ciobani nu avea oile lui, toţi erau angajaţi, iar la Ion Olteanu nu a venit nici o mioară năzdrăvană, să-i vestească că sfârşitul îi este aproape, şi tocmai fostul său patron va fi cel care îl va azvârli în drum când va fi la un pas de moarte.

Ancheta – transferată de la Vaslui la Galaţi

Aşa cum vă anunţam în ediţia de ieri a ziarului, în cadrul articolului „Ciobănaş vasluian, omorât în judeţul Galaţi”, Poliţia Galaţi a fost sesizată pe 1 octombrie de către colegii din cadrul Poliţiei Vaslui în legătură cu faptul că în ziua de 30 septembrie 2010, la intrarea în Bârlad, a fost găsit abandonat ciobanul Ion Olteanu, de 67 ani, din comuna Voineşti, judeţul Vaslui, care avea răni pe cap şi pe corp. Bărbatul a fost transportat de la spitalul Bârlad, la cel din Iaşi, unde a murit la data de 1 octombrie 2010.

Poliţiştii vasluieni au aflat că Olteanu a lucrat ca cioban la stâna lui Ştefan Patriche, din comuna Frumuşiţa, cercetările fiind preluate apoi de colegii gălăţeni.

Ucis de confraţi

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, coordonaţi de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au aflat că pe 22 septembrie 2010, Ion Olteanu a fost bătut de alţi doi ciobani - Pavel Covaci, de 44 ani, din comuna Băneasa, şi Nicu Ţecu, de 33 ani, din comuna Scânteieşti, ambii cu antecedente, primul pentru furturi, iar cel de-al doilea - pentru fapte comise cu violenţă.

În urma bătăii administrate de confraţii săi, Ion Olteanu a intrat în comă, el fiind ţinut în stână patru zile, fără a i se acorda nici un fel de îngrijiri medicale.

Când starea lui de sănătate s-a agravat, cei doi l-au anunţat pe proprietarul stânei, iar acesta, în seara de 29 septembrie 2010, l-a dus pe cioban cu maşina personală, în judeţul Vaslui, aruncându-l la intrarea în Bârlad.

În arest preventiv

Pe 3 octombrie 2010, Investigaţiile Criminale au intrat în casele suspecţilor, din Frumuşiţa şi Scânteieşti, reţinându-i pe Pavel Covaci şi pe Nicu Ţecu. Cei doi sunt în prezent arestaţi preventiv pentru 29 de zile de Tribunalul Galaţi, pentru omor.

Ştefan Patriche a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi pentru favorizarea infractorului, fiind arestat preventiv de Tribunalul Galaţi pentru 29 de zile.

Citit 1428 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.