„Bun cart înainte!” transmis de marinarii militari români aflaţi în misiuni internaţionale (VIDEO)

„Bun cart înainte!” transmis de marinarii militari români aflaţi în misiuni internaţionale (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cu prilejul Zilei Marinei Române, mai mulți marinari militari aflați în diferite misiuni internaționale au transmis mesaje, prin intermediul Forțelor Navale Române, către colegii lor de breaslă din țară, militari și civili.

Salut din Marea Mediterană

De la bordul navei militare italiene ITS San Giusto, nava comandant a grupării navale a operației Uniunii Europene EUNAVFOR MED IRINI, căpitanul-comandor Sevghin Osman, căpitanul Daniel Nedelcu și maistrul militar clasa a II-a Roxana Chihaia le-au transmis, cu prilejul Zilei Marinei Române, tuturor colegilor lor de breaslă, mesajul "Misiune ușoară în continuare, camarazi! La mulți ani! Bun cart înainte!". Cei trei marinari militari, împreună cu colegii lor din forţa UE, execută, în perioada 26 martie - 2 octombrie, misiuni în Marea Mediterană, în vederea consolidării securității maritime și asigurării implementării embargoului armelor impus asupra Libiei de către Organizația Națiunilor Unite.

Gânduri bune din SUA

Locotenent-comandorul Georgian Filipov, încadrat la Joint Force Command Norfolk - comandament în subordinea ACO (Comandamentul Aliat pentru Operații), a transmis, cu prilejul Zilei Marinei Române, urarea sa de "Bun cart înainte!" și un călduros "La mulți ani!" marinarilor de pretutindeni. Locotenent-comandorul Georgian Filipov îndeplinește funcția de ofițer de stat major din cadrul Comandamentului Forțelor Întrunite de la Norfolk, Statele Unite ale Americii, din 17 septembrie 2022.

Ape line şi bun cart înainte", de la căpitanul Nicolae Bobeică

Căpitanul Nicolae Bobeică, ofițer de stat major pentru operații și planificare în cadrul Naval Striking and Support Forces NATO, de la Oeiras, Portugalia, le urează, la rândul său, tuturor marinarilor și Forțelor Navale Române "La mulţi ani!", ape line şi bun cart înainte.

Nicolae Bobeică a absolvit cursurile Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" din Constanţa în 2013, iar de-a lungul carierei a îndeplinit diferite funcții la bordul dragorului maritim 30 "Sublocotenent Alexandru Axente", navă militară cu care a participat la misiuni și exerciții naționale și internaționale. A participat în cadrul Statului Major al grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2, ca asistent al Șefului de Stat Major, în 2018, la bordul navelor HMS Enterprise (Marea Britanie) și FGS Rhein (Germania). A fost ofițer cu operațiile în cadrul Statului Major al SNMCMG-2, la bordul puitorului de mine "Viceamiral Constantin Bălescu". De la 1 decembrie 2022, a devenit şef Comunicații și Informatică în cadrul Bazei Logistice Navale "Pontica".

Felicitări din Sudanul de Sud

Mesajul căpitanului Napoleon Nicolae, ofițer care a îndeplinit diferite funcții la bordul navelor militare, cu care a participat la numeroase misiuni și exerciții naționale și internaționale, transmis cu prilejul Zilei Marinei Române, vine din Sudanul de Sud. Acolo, ofițerul participă la misiunea ONU UNMISS (United Nations Mission in South Sudan). Căpitanul le transmite tuturor colegilor de breaslă, care, prin destoinicia şi curajul lor, fac să fluture cu mândrie stindardul românesc în toate mările şi oceanele lumii: "La mulți ani marinarilor români și Forțelor Navale Române!".

Citit 785 ori Ultima modificare Marți, 15 August 2023 18:48

2 comentarii

  • postat de Dieta nu va strica
    Marți, 15 August 2023 20:36
    104.129.205.***
    ce fel de armata fac astia daca au burti ?
    0
    0
  • postat de Hai și vânt din pupa, pentru vasele civile
    Marți, 15 August 2023 19:48
    109.166.131.***
    ,,Bun cart înainte'', și-n M. Neagră, cu ochii pe mine. Parcă înainte se spunea, ,,vânt din pupa'', sau asta era o urare pentru vasele maritime comerciale, care azi, nu le mai avem, nu mai există ?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.